in

Capturat al doilea cel mai periculos om din Italia, la operațiune au participat 150 de polițiști – VIDEO

Marco Di Lauro, un lider al mafiei italiene, a fost prins de Poliție după ce a fugit de justiție timp de 14 ani. Tânărul de 38 de ani, care este fiul unui fost cap al clanului Camorra, mânca o porție de paste în momentul în care 150 de polițiști au descins pentru a-l aresta.

Bărbatul s-a aflat pe lista celor mai căutate persoane din Italia, conform Ministerului italian de Interne. Marco Di Lauro a fost arestat, sâmbătă, din apartamentul său modest din Napoli, unde locuia împreună cu soția sa, relatează presa internațională. Atunci când carabinierii au pătruns în locuința acestuia, bărbatul mânca o porție de paste, alături de cele două pisici ale sale.

Șeful Poliției din Napoli a precizat că o „activitate neobişnuită” i-a condus pe poliţişti pe urmele mafiotului, fără a preciza în ce a constat acea activitate. În locuință, polițiștii nu au găsit nicio armă de foc, ci doar o sumă mică de bani.

Pe numele lui Marco Di Mauro fusese emis un mandat internațional de arestare încă din 2006. Bărbatul este unul dintre cei patru fii ai lui Paolo Di Lauro, un fost cap al clanului napoletan Camorra. Potrivit presei italiene, Marco Di Lauro era considerat al doilea cel mai periculos om din Italia, după şeful mafiei siciliene – Matteo Messina Denaro.

Premierul italian Giuseppe Conte i-a felicitat pe polițiști pentru prinderea „super-fugarului”. „În numele Guvernului, adresez mulțumiri sincere forțelor de Poliție și autorităților judiciare pentru capturarea super fugarului clanului Camorra, Marco Di Lauro. Un efort mare și o operațiune extraordinară a echipei. Încă o lovitură dură dată de stat criminalității organizate”, a scris Conte, pe Twitter.

Di Lauro fugea din 2014, după ce a reușit să scape dintr-un raid al forțelor de ordine, supranumit „Noaptea Cătuşelor”. Polițiștii susțin că Marco Di Lauro este responsabil de cel puţin patru crime. Tatăl mafiotului, Paolo Di Lauro, este încarcerat din 2005. Marco ar fi preluat conducerea clanului Camorra, slăbit în urma unei lupte sângeroase din 2004 cu clanul Amato-Pagano, care s-a soldat cu 130 de morţi. 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, impact devastator între două camioane de mare tonaj pe autostrada A1, șofer român decedat în drum spre spital

Italia, atenționare de călătorie, transporturile perturbate din cauza unei greve generale