in

Cioban român mort în Sicilia, cauze neclare: accident sau crimă?

Nu se știe în ce circumstanțe a murit Cătălin Palimaru, cioban român de 47 de ani, deși a fost efectuată și autopsia. Autopsia nu a exclus o crimă. Dispariția sa fusese anunțată de unul din frații săi, în 3 ianuarie. Pălimaru lucra la o fermă zootehnică locală și pe 1 ianuarie a urcat pe muntele Pagnocco cu turma fără să se mai întoarcă. Telefonul său mobil nu era activ.

Corpul ciobanului a fost găsit de carabinieri, datorită căutărilor efectuate de un elicopter, pe 6 ianuarie, pe câmpurile din San Giuseppe Jato. La cap avea o rană care ar fi putut fi cauzată de o cădere. Ancheta însă nu exclude crima. La autopsie, medicul legist a constatat o rană la cap care se poate să nu fi fost produsă prin cădere.

Investigatorii i-au audiat pe conducătorul turmei, un cioban din San Giuseppe Jato, pe fiul acestuia și pe frații românului găsit mort într-o râpă.

Acum carabinierii grupului din Monreale cercetează viața sa, printre persoanele frecventate, în trecutul său legat de abuzul de alcool. Moartea lui Cătălin Pălimaru rămâne un mister.

 

Eveniment literar la Consulatul General al României la Milano, prezentarea cărții “Come Fratelli. La fratellanza italo – romena a 10 anni dall’adesione all’Unione Europea”

Treviso, și-a surprins soția cu amantul italian: s-a ascuns în parcare și l-a așteptat pe bărbat, apoi l-a rupt în bătaie