in

Copii supraponderali şi obezi, Italia loc fruntaş în Europa

Scade în Italia numărul copiilor obezi, însă rămân răspândite obiceiurile alimentare proaste. În 2014, 20,9% dintre copiii din Italia erau supraponderali şi 9,8% obezi. Procentele cele mai ridicate se înregistrează în regiunile din sud şi centru.

Acestea sunt câteva dintre rezultatele din Raportul “Okkio alla Salute”, sistem de supraveghere promovat de Ministerul Sănătăţii/Ccm şi prezentate pe 21 ianuarie la Roma. Din 2008 până astăzi “s-a diminuat numărul copiilor de 8-9 ani suprapronderali sau obezi – potrivit studiului – chiar dacă rămân crescute nivelurile de exces ponderal, care plasează Italia pe primele locuri în Europa ca supraponderabilitate şi obezitate infantilă”.

În schimb, în ceea ce priveşte obiceiurile alimentare, care pot favoriza o creştere în greutate, din date reiese că stilurile de viaţă continuă să nu fie corecte. “8% dintre copii sar micul dejun; 31% consumă un mic-dejun neadecvat (sau dezechilibrat în termeni de carbohidraţi şi proteine); 52% iau o gustare abundentă la mijlocul dimineţii; 25% dintre părinţi declară că propriii fii nu consumă zilnic fructe şi/sau legume, în timp ce 41% declară că propriii fii consumă în mod obişnuit băuturi cu zahăr şi/sau carbogazoase”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

S-AU ÎNȚELES! PSD dă mâna cu PNL, acorduri cu privire la românii din diaspora

Trafic de românce la Milano, 19 arestați. Proxeneții le numeau ”capre” pe fetele traficate