in

Covid, medicii italieni cer blocarea totală al Italiei: „Fără blocare, 10 mii de decese și 30 de mii de spitalizări într-o lună”

Ordinul medicilor din Italia solicită blocarea totală în toată țara, a declarat președintele Federației Naționale a Ordinelor Chirurgilor și Dentișilor (Fnomceo) Filippo Anelli.

„Un blocaj total poate reprezenta un răspuns pentru reducerea curbei contagiunii Covid-19, deoarece datele ne spun că dacă această curbă nu scade, în 30 de zile vom avea aproximativ 30 de mii de persoane în spital, terapia intensivă ar depăși 5 mii de locuri ocupate și s-ar putea număra chiar și 10 mii de decese. Și nu ne putem permite acest lucru „, a declarat Filippo Anelli.

„Ne confruntăm cu măsuri luate de guvern, pe care le-am salutat drept măsuri importante, dar cred că în ceea ce privește comunicarea, acest apel la sentimentul de responsabilitate care a caracterizat cetățenii italieni în prima fază a pandemiei nu a fost ascultat”, a adăugat el. „Văzând ieri imaginile plajelor italiene aglomerate și piețelor, cu siguranță nu ne-a oferit o reflecție adecvată, și anume că virusul este transmis prin oameni, așadar cetățenii trebuie să rămână acasă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 28 de ani, ucis de un copac în timp ce lucra la pădure în Liguria

Șoc la Torino, un bărbat şi-a împuşcat toată familia, inclusiv câinele, apoi s-a sinucis