in

Covid, medicii italieni cer blocarea totală al Italiei: “Fără blocare, 10 mii de decese și 30 de mii de spitalizări într-o lună”

Ordinul medicilor din Italia solicită blocarea totală în toată țara, a declarat președintele Federației Naționale a Ordinelor Chirurgilor și Dentișilor (Fnomceo) Filippo Anelli.

„Un blocaj total poate reprezenta un răspuns pentru reducerea curbei contagiunii Covid-19, deoarece datele ne spun că dacă această curbă nu scade, în 30 de zile vom avea aproximativ 30 de mii de persoane în spital, terapia intensivă ar depăși 5 mii de locuri ocupate și s-ar putea număra chiar și 10 mii de decese. Și nu ne putem permite acest lucru “, a declarat Filippo Anelli.

“Ne confruntăm cu măsuri luate de guvern, pe care le-am salutat drept măsuri importante, dar cred că în ceea ce privește comunicarea, acest apel la sentimentul de responsabilitate care a caracterizat cetățenii italieni în prima fază a pandemiei nu a fost ascultat”, a adăugat el. „Văzând ieri imaginile plajelor italiene aglomerate și piețelor, cu siguranță nu ne-a oferit o reflecție adecvată, și anume că virusul este transmis prin oameni, așadar cetățenii trebuie să rămână acasă”.

Român de 28 de ani, ucis de un copac în timp ce lucra la pădure în Liguria

Șoc la Torino, un bărbat şi-a împuşcat toată familia, inclusiv câinele, apoi s-a sinucis