in

Creşte numărul de infectări la Roma. Ministrul Speranza cere înăsprirea regulilor în materie de migraţie pentru a limita riscurile contaminării

Ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să adopte reguli comune mai stricte cu privire la sosirile din afara blocului comunitar, pentru a limita riscurile de contaminare cu noul coronavirus. Apelul ministrului italian vine ca urmare a creşterii numărului de infectări de SARS-CoV-2 la Roma.

Situația de la Roma e pusă pe seama sosirilor din Bangladesh, auoritățile italiene decizând să interzică zborurile din această ţară timp de o săptămână. Din cele 274 de persoane care au venit pe cale aeriană din Dhaka luni la Roma, 36 au fost testate pozitiv, alte 160 rezultate ale testărilor fiind încă în aşteptate.

Comisarul pentru sănătate din Lazio, regiunea care include şi Roma, Alessio D’Amato, a indicat că 135 de persoane care veneau cu un zbor din Qatar au fost interceptate miercuri pe aeroportul din Roma pentru că îşi începuseră călătoria din Dhaka.

Circa 100 de persoane au fost autorizate să debarce şi au fost testate, a indicat el, adăugând că o femeie însărcinată a fost transportată la spital.

„Consider oportun că este necesar să se elaboreze un ansamblu de noi măsuri de precauţie pentru sosirile din ţările care nu fac parte din Schengen şi din afara UE”, a declarat Roberto Speranza, citat de dpa.

El a formulat cererea printr-o scrisoare adresată comisarului european pentru sănătate Stella Kyriakides şi ministrului german al sănătăţii Jens Spahn, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE.

Speranza a declarat că este necesar să se „întărească coordonarea” între statele UE pentru ca acestea să fie mai eficiente pentru „atingerea obiectivului de a încetini propagarea infecţiilor provocate de focare de origine externă”.

Badantă de 48 de ani, s-a prefăcut că este îndrăgostită de persoana asistată, obținând peste 500 de mii de euro

pensiilor românii străinătate

Ministrul Muncii promite scurtarea și simplificarea procedurii de stabilire a pensiilor pentru românii care muncesc în străinătate