in

Italia, aproape de o uriaşă CRIZĂ demografică. Ce măsuri ia guvernul

Italia, care a înregistrat de ani de zile una dintre cele mai scăzute rate ale natalității din Europa, se apropie de o uriaşă criză demografică. Este pe cale să piardă o cincime din populație în 50 de ani, sugerează datele oficiale.

Agenția națională de statistică Istat a scris că datele au marcat „o potențială imagine a crizei” în raportul său de vineri, intitulat „Viitorul populației – mai puțini rezidenți, mai mulți bătrâni, familii mai mici”, scrie The Local.

Aproape un sfert din populația Italiei are vârsta de 65 de ani sau mai mult şi se așteaptă să crească la 35% până în 2050, potrivit estimărilor Istat.

„Structura de vârstă a populației arată deja un dezechilibru mare în favoarea generațiilor mai în vârstă și în prezent nu există factori care ar putea sugera o inversare a acestei tendințe”, se arată în raport.

Alocație temporară pentru copiii minori: iată cerințele pentru părinții străini

„Prognozele demografice arată că există puține probabilități de schimbare a numărului de nașteri în anii următori”.

Populația Italiei este de așteptat să scadă de la 59,6 milioane de oameni în ianuarie 2020 la 47,6 milioane în 2070, reprezentând o scădere de 20%.

În timp ce în 2020, vârsta medie a italienilor era de 45,7 ani, este de așteptat să crească la 50,7 ani până în 2050, a spus Istat.

Și continuând o tendință începută în 2007, în care decesele au depășit nașterile în fiecare an, în mai puțin de trei decenii, se așteaptă ca decesele să depășească nașterile cu un factor de doi, 784.000 față de 391.000.

Istat a scris că imigrația din străinătate în Italia ar trebui să înceapă să se redreseze după pandemia de Covid-19 și, începând cu 2023, să-și recapete nivelurile medii de dinainte de pandemie la aproximativ 280.000 de imigranți pe an, deși se așteaptă să scadă treptat la 244.000 anual până în 2070.

Emigrația, despre care se așteaptă, de asemenea, să își revină nivelurile de dinaintea pandemiei, este de așteptat să scadă de la 145.000 de plecări anuale în 2025 la 126.000 în 2070.

Anul trecut, populația italiană s-a micșorat cu aproape 400.000 – aproximativ dimensiunea orașului Florența – pe măsură ce decesele au atins apogeul, nașterile au scăzut și imigrația a încetinit.

În 2012, Italia a văzut nașterile scăzute la cel mai scăzut nivel de când a devenit stat național în 1861, la aproximativ 534.000. De atunci, noi minime record au fost stabilite în fiecare an.

În 2020, când coronavirusul a măturat țara, cifra a scăzut la 404.000.

Alocația unică și universală

Italia s-a numărat de mult timp printre una dintre cele mai scăzute rate ale natalității din Europa, iar situația a fost doar agravată de criza coronavirusului.

Ca reacție la scăderea continuă a ratei natalității, guvernul italian a promis că va sprijini femeile și cuplurile pentru a avea o familie, inclusiv prin introducerea unei alocații unice universale.

Autoritățile au dat undă verde măsurii la începutul acestei luni, acordând o indemnizație lunară celor care au copii, din luna a șaptea de sarcină până când copilul împlinește vârsta de 21 de ani.

Ceea ce primește o familie se bazează pe venitul gospodăriei, conform indicatorului socio-economic pe care guvernul îl folosește pentru a calcula prestațiile, cunoscut sub numele de ISEE.

Aprobată de cabinetul guvernamental al Italiei, Consiliul de Miniștri, alocația unică și universală pentru copil (L’assegno unico e universale) variază în funcție de ISEE și de vârsta copiilor, cu excepția copiilor cu dizabilități pentru care nu există limită de vârstă.

Acesta variază de la 175 euro la 50 euro pe lună pentru fiecare copil sub 18 ani, în timp ce de la 18 la 21 de ani, contribuția este pe o scară de la 85 euro la 25 euro.

Alocația unifică și înlocuiește o serie de măsuri de sprijinire a familiilor – de unde și termenul „unico”. Se mai numește și „universal”, deoarece este acordat tuturor familiilor cu copii aflați în întreținere rezidenți în Italia.

Familiile pot începe să aplice pentru noul beneficiu de la 1 ianuarie 2022, deși în prezent există o „alocație ponte” temporară pentru a acoperi grupurile de familii care au fost până acum excluse de la ajutorul guvernamental pentru familie.

Introdusă în iulie, familiile pot depune o cerere în conformitate cu actualele reguli provizorii pentru asistență financiară până la 31 decembrie.

Alocația unică universală face parte din strategia mai largă a țării, așa-numita lege a familiei, care este menită să contribuie la crearea unei familii în țară o perspectivă mai accesibilă și mai realistă.

Beneficiul poate fi accesat de oricine plătește impozite în Italia și este rezident în țară de cel puțin doi ani.

Sunt eligibili cetățenii italieni și UE și deținătorii de permise de ședere în scop de muncă sau cercetare pentru cel puțin șase luni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
a furat in Italia, a fost prins in anglia dupa 10 ani

A furat din Italia și a fugit în Anglia: prins după 10 ani și extrădat

sergio abrignani gripa

Sergio Abrignani (CTS): „Când gripa provoca 20.000 de morți, nu se cerea mască” – VIDEO