in

Criză politică în Italia: Senatul se reunește pentru a stabili data unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului

Senatul italian se va reuni astăzi pentru a stabili data unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, după ce liderii grupurilor politice nu au reuşit luni să ajungă la o concluzie favorabilă.

Membrii partidelor din Parlament nu au reuşit să stabilească dacă moţiunea de cenzură, depusă de formaţiunea populistă Liga, ar trebui luată în considerare.

Aceştia au transmis că prim-ministrul Giuseppe Conte se va adresa Senatului în data de 20 august.

Formaţiunea populistă Liga, care se află la guvernare împreună cu Mişcarea Cinci Stele (M5S), a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de prim-ministrul Giuseppe Conte, care nu este afiliat niciunui partid, dar este apropiat de M5S.

Vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul Ligii, speră ca moţiunea de cenzură să declanşeze ulterior alegeri anticipate. Matteo Salvini a cerut joi convocarea de alegeri anticipate, pe motiv că disputele dintre membrii coaliţiei guvernamentale de la Roma nu pot fi aplanate.

Liderul Ligii a declarat că o tentativă eşuată a formaţiunii antisistem Mişcarea Cinci Stele (M5S) de a împiedica proiectul unei linii feroviare de mare viteză între Torino şi Lyon a arătat că nu mai este posibilă colaborarea celor două formaţiuni, care guvernează împreună din mai 2018.

Vicepremierul Luigi Di Maio, liderul formaţiunii Mişcarea Cinci Stele (M5S), a declarat că nu se teme de posibilitatea convocării de alegeri anticipate.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ