in

Cum vede premierul Conte Crăciunul în Italia: ”Săruturile, îmbrăţişările, sărbătorile şi cinele numeroase sunt de neconceput, indiferent de rata de infectare”

Premierul Giuseppe Conte spune că italienii vor avea în acest an un Crăciun mai sobru și nu promite nimic legat de relaxarea restricţiilor. Pe de altă parte însă, Conte speră că în timpul sărbătorilor „economia se va putea dezvolta, se vor putea face cumpărături şi se vor oferi cadouri”.

Premierul subliniază că nimeni nu trebuie să îşi facă iluzii, deoarece acest Crăciun nu va semăna cu cele din trecut: „Săruturile, îmbrăţişările, sărbătorile şi cinele numeroase sunt de neconceput, indiferent de rata de infectare”.

„O săptămână de petreceri ar însemna să plătim cu creşterea bruscă a curbei în ianuarie şi nu ne putem permite aşa ceva”, a spus Conte.

Ipoteza studiată de guvern prevede deschiderea magazinelor de la 9 la 22, deschiderea centrelor comerciale la sfârşit de săptămână, a restaurantelor seara în toate zonele Italiei, cu excepţia celor roşii.

Toate acestea numai în cazul în care curba epidemiologică continuă să scadă.

În zonele roşii, semnalele sunt încurajatoare, întrucât rata de transmitere a virusului scade. Mai trebuie ca şi spitalele să iasă din momentul critic. Acesta este motivul pentru care până în 3 decembrie nu va exista nicio relaxare, scrie Corriere della Sera, citată de digi24.ro.

În ceea ce priveşte magazinele, autorităţile vor să ofere oamenilor timp pentru a face cumpărături înainte de Crăciun. Dacă se menţine tendinţa ultimelor zile, magazinele ar putea rămâne deschise până la ora 22. Începând cu 3 decembrie, centrele comerciale vor fi redeschise şi sâmbăta, duminica şi alte sărbători.

De asemenea, obiectivul este redeschiderea seara a barurilor şi a restaurantelor, cu respectarea strictă a regulilor: limita de patru locuri la masă, obligaţia de a purta masca la plecare, menţinerea distanţei în timpul consumaţiei.

Este evident că, odată cu relaxarea măsurilor, interdicţia de a ieşi din case după ora 22.00 nu ar mai avea sens. Măsurile discutate acum vizează interdicţia de la ora 23:00 sau chiar miezul nopţii.

Pe de altă parte, se pare că se va menţine interdicţia intrării şi ieşirii din regiunile roşii şi portocalii ale Italiei, pentru a nu se repeta adunările şi petrecerile care au avut loc în vară.

Interdicţia adunărilor în aer liber şi în interior va rămâne în vigoare, la fel şi interdicţia de a organiza petreceri mari. De asemenea, pare foarte probabil ca sălile de sport să rămână închise.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Un prânz pentru sărmani la „Taverna lui Dracula”: «Cei care au venit sunt majoritatea italieni, toți săraci».

Sicilia, româncă de 25 de ani, acuzată că a torturat și ucis bătrânul care o angajase, apoi a fugit cu banii și mașina victimei