in

Curentul şi gazele se ieftinesc în Italia. Economii de 75 de euro de euro pe an

Autoritatea pentru energie actualizează tarifele: din aprilie facturile la curent vor scădea cu 1,1%, cele de la gaz cu 4%. În cazul curentului, familiile vor plăti o medie de 510 euro pe an, în cazul gazului 1.135 euro, datorită scăderii generalizate a preţului materiilor prime energetice.

De la 1 aprilie tarifele la curent vor scădea cu 1,1% şi cele la gaz cu 4%, cu o economisire totală de circa 75 de euro anual, a anunţat Autoritatea pentru energie, anunţând o „actualizarea tarifară” valabilă pentru perioada aprilie-iunie 2015.

Aspectele negative sunt amânate: în 2016 vor apărea costuri estimate la peste 1 miliard de euro la facturile de electricitate. Potrivit Autorităţii, este necesar „să se intervină cu măsuri de «uniformizare» de-a lungul anilor”. Această creştere relevantă a costurilor se datorează încetării mecanismului de stimulare a energiilor regenerabile prin aşa-numitele certificate verzi.

Revenind la estimările privind economisirile, pentru electricitate cheltuiala pentru familia-tip în anul în curs (1 iulie 2014 – 30 iunie 2015) va fi de 510 euro, cu o reducere de -1,2% faţă de cele 12 luni echivalente ale anului anterior (iulie 2013 – iunie 2014), corespondentul unei economisiri de 6 euro. Pentru gaz cheltuiala familiei-tip pentru aceeaşi perioadă – incluzând, aşadar, şi consumul de pe timpul iernii – va fi de 1.135 euro, cu o reducere de -5,7%, corespondentul unei economisiri semnificative de circa 70 de euro.

Pentru trimestrul viitor reducerea pentru energie electrică este în mod substanţial datorată costurilor pentru achiziţionarea „materiei energie” pe pieţele angro. Pentru gaz scăderea depinde în foarte mult de aşteptările privind preţurile angro în Italia şi Europa, care se traduc în cotaţii în mod temporar mai joase prin descreşterea importantelor livrări de pe timpul iernii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Au violat un italian la Vittoria

Îngrijitoare româncă de 43 de ani, găsită moartă la Frosinone