in

Dacă am solicitat cetăţenia, vor deveni şi fiii mei italieni?

Când se completează cererea de cetăţenie, se declară şi compoziţia nucleului familial care convieţuieşte în mod efectiv cu solicitantul. Faptul că şi fiii pot deveni italieni împreună cu părintele depinde însă de timpii de procesare a cererii. De fapt, devin în mod automat italieni numai fiii încă minori ai celui care devine la rândul său italian.

Înainte de toate trebuie specificat că poţi deveni italian numai în ziua succesivă jurământului de credinţă şi nu înainte. Aşadar, chiar dacă decretul de acordare a cetăţeniei soseşte, însă solicitantul nu depune jurământ în 6 luni de la notificarea decretului, acesta nu este încă cetăţean italian.

Motiv pentru care fiii minori convieţuitori pe teritoriul italian devin italieni împreună cu părintele în ziua de după jurământ. Acesta este termenul până la care fiii nu trebuie să fi împlinit 18 ani, nu momentul în care se prezintă cererea sau cel de sosire a decretului de acordare.

Cazul fiiilor prezenţi în nucleul familial, în mod regulamentar declaraţi la momentul prezentării cererii, care devin majori înainte de depunerea jurământului, este diferit. De fapt, în această situaţie, fiii majori nu devin cetăţeni italieni odată cu părintele.

Cu toate acestea, ei pot să solicite cetăţenia italiană după 5 ani de rezidenţă pe teritoriul italian, perioadă care se calculează din ziua succesivă celei în care părintele a depus jurământul. Cererea se prezintă îndeplinind aceleaşi criterii de venit necesare pentru solicitarea cetăţeniei italiene pentru motive de rezidenţă conform art. 9 din Legea 91/92.


Citiți și:

Cetăţenia italiană pentru rezidenţă. Ce documente trebuie prezentate?

Care sunt condițiile necesare pentru obținerea cetățeniei italiene?

Vrei cetăţenia italiană? Trebuie să ai multă răbdare: peste 200.000 de cereri în aşteptare

Cetăţenia italiană, reglementări importante: Ce venit este necesar şi cum se calculează?

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Uniunea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni va promova oferta turistică a Bucovinei

Catania, jaf la drumul mare, capturați doi tâlhari români