in

De necrezut pentru Italia: un mort din cauza obezității la fiecare 10 minute

Peste o treime din populația adultă italiană este supraponderală (35,3%), puțin sub o persoană din 10 este obeză (9,8%) și din cauza complicațiilor legate de această boală o persoană moare la fiecare 10 minute: 57.000 de decese anual și peste o mie săptămânal. Sunt câteva dintre datele prezentate la conferința ”Obezitatea: boală neglijată”, în program luni 8 mai la Milano, în vederea Zilei Europene Împotriva Obezității (ZEIO) 2017 de sâmbătă 20 mai.

În Italia sunt 6 milioane de obezi – calculează experții – cu un impact generat asupra Serviciului Sanitar Național – SSN de 4,5 miliarde de euro. Lombardia este sub media națională, însă cu un procent oricum semnificativ: 31,9% persoane supraponderale (peste 319.200 de locuitori) și 8,7% persoane obeze (circa 87.072).

În afară de faptul că este o problemă medicală și sanitară, obezitatea reprezintă un cost semnificativ pentru SSN: se calculează că în 2012 această afecțiune a fost vinovată de 4% din cheltuielile sanitare italiene. Aceasta și din cauza comorbidității: supraponderabilitatea și excesul ponderal sunt vinovate de circa 80% dintre cazurile de diabet, de 55% dintre cazurile de hipertensiune și 35% dintre cele de cardiopatie ischemică și de tumoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Când italienii erau ”africani” în Franța: ”Stau câte opt, zece, cincisprezece într-o cameră. Nu sunt pretențioși”

Muncești 20 de ani în Italia și pierzi toți banii în România: s-au întors să investească și iată ce-au pățit