in

Decizia unei primării din Italia: înjuri pe stradă, încasezi o amendă de 400 de euro. ”Este necesară o educație de bază”

În localitatea Saonara, din provincia Padova, o nouă reglementare a primăriei și poliției locale stabilește că orice persoană care este prinsă că se exprimă într-un loc public în mod obscen sau că adresează înjurături și cuvinte ofensatoare cu caracter religios, trebuie sancționată cu amendă de 400 de euro. 

Decizia primarului a fost luată după unele plângeri venite din partea locuitorilor. Primarul Walter Stefan este îngrijorat în primul rând de educația celor mai tineri. 

“Nu este o chestiune de morală, dar este necesară o educație de bază care lipsește de prea mult timp. Îmi pare rău că aud foarte mulți tineri, adesea chiar fete, țipând și înjurând. Toată lumea acasă este liberă să facă ceea ce dorește. Pot să înțeleg când mai scapi câte o injurătură, pentru că poate cineva se rănește sau e o situație neprevăzută. Aici, în Veneto este considerată de mult timp o obișnuință înjurătura cu caracter religios, este larg răspândită, dar măsura pe care dorim s-o luăm are rolul de a încerca să stopeze un obicei obscen care, în special în rândul celor sub 18 ani, e tot mai difuz.”, a precizat el

”În cazul în care a fost prins un minor înjurând, părinții vor plăti amenda. Cetățenii vor fi avertizați asupra sancțiunilor cu un fluturaș tipărit în italiană, engleză, română și chineză.”, a completat primarul.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ