in

Declarație fiscală 2022: editorial îngrijit de Ria Money Transfer

Ca în fiecare an, în aceste luni este momentul declarației de venituri: sunt obligați să o depună toți lucrătorii, indiferent de naționalitatea lor.

Iată câteva informații utile despre ce este, în mod specific, cine trebuie să o facă, termene și metode.

Declarația de venituri

Declarația de venituri este un document de natură fiscală care trebuie depus la Administrația Financiară în fiecare an, deoarece cu acesta se declară veniturile cetățenilor și pe baza acestui document se calculează atât impozitele, cât și eventualele scutiri.

În această declarație trebuie înscrise veniturile încasate în anul precedent și va trebui să fie transmisă prin formulare specifice care variază în funcție de categoria de subiecți (730, Formularul de Venituri, Venituri persoane fizice…).

Pentru a intelege tipul de formular ce urmeaza a fi utilizat, puteți solicita asistența subiecților autorizați sa completeze declarațiile (CAF – centre de asistență fiscală, contabili).

De exemplu, formularul 730 trebuie să fie folosit de cei care au primit în anul precedent un salariu din muncă dependentă sau din pensie și de lucrătorii din Fondul de Șomaj Tehnic sau Mobilitate, în timp ce vor trebui să folosească „Formularul de Venituri” (Modello Redditi) posesorii unui număr de plată TVA și cei care nu au domiciliat în Italia în anul precedent (pe lângă alte categorii de subiecți).

Cine nu trebuie să depună declarația?

Cetăţenii, în schimb, nu sunt obligaţi să depună declaraţia fiscală în cazuri specifice, care pot fi constatate cu ajutorul unor profesionişti abilitaţi.

Este vorba de diverse ipoteze prevăzute în mod expres, printre care, de exemplu, subiecții cu un venit din muncă dependentă (în anul precedent) care nu depășește 8.000 de euro, cu excluderea reședinței principale.

Termenele de depunere: 30 septembrie pentru 730, Venituri PF până în 30 noiembrie

Formularul 730 trebuie depus până la 30 septembrie, cu asistența subiecților abilitați sau chiar personal prin procedura online disponibilă pe site-ul Administrației Financiare.

Modelul Venituri PF (persoane fizice) are termen de depunere 30 noiembrie și poate fi transmis cu cele două modalități.

O prevedere specială este în schimb prevăzută pentru subiecții rezidenți în străinătate care, dacă nu au posibilitatea de a transmite pe cale telematică, pot trimite cu scrisoare recomandată formularele de declarații corespunzătoare direct la Administrația Financiară.

Transfer de bani Ria

Ria Money Transfer este o companie specializată în transferuri internaționale de bani prezentă în peste 160 de țări din întreaga lume cu o rețea de aproximativ 507.000 de puncte de vânzare.

Întotdeauna aproape de nevoile străinilor, Ria oferă un serviciu cu tarife mereu avantajoase și cursuri de schimb excelente; puteți trimite bani rapid, ieftin și în siguranță de la unul dintre numeroasele puncte de vânzare marca Ria sau de la un Agent autorizat.

Datorită noului parteneriat cu Poșta Română, trimiterea de bani este și mai rapidă și sigură, iar beneficiarii pot retrage fondurile la unul dintre oficiile poștale de pe întreg teritoriul României.

În plus, clienții noi, datorită codului promoțional WELCOMETORIAIT, vor avea o reducere de 50% din comisionul primei tranzacții.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Libia taie gazul Italiei cu 25%: „Necesar pentru consumul populației locale”

Chiara, infarct la 12 ani

Mondragone, stop cardiac: Chiara moare la 12 ani. „Odihnește-te în pace, micuț Înger”