in

Dezastru la Ancona, explozii și incendiu catastrofal în port. „Părea Beirut”

Locuitorii oraşului Ancona de pe coasta adriatică a Italiei au fost treziţi în noaptea de marţi spre miercuri de explozii şi de un enorm incendiu în port, au anunţat pompierii, potrivit cărora nu există victime.

Flăcările au distrus depozite şi camioane la scurt timp după miezul nopţii, provocând un nor gros de fum, potrivit serviciilor de urgenţă, care la rândul lor nu au raportat victime, informează Agerpres.

Incendiul a putut fi stăpânit după intervenţia a 16 echipe de pompieri.

Incendiul a fost provocat de explozii, însă cauza lor nu este deocamdată clară.

Lichide inflamabile ar putea să fi fost stocate în depozite, potrivit postului de ştiri Rai, care a informat că o companie ce produce nitrogen lichid, precum şi o centrală electrică şi o uzină de metan se află în apropiere.

În condiţiile în care mirosul de ars se extindea peste Ancona, capitala regiunii Marche, primăria a ordonat “închiderea temporară a tuturor şcolilor, a Universităţii, parcurilor şi instalaţiilor sportive din aer liber”.

„Am auzit mai multe explozii, după unu fără un sfert noaptea. Apoi, incendiul și sirenele vehiculelor de urgență – spun martori citați de presa italiană – Ne-am gândit imediat la ce s-a întâmplat la Beirut ».

Există încă mult fum negru, dar vântul nu îl duce spre centrul orașului, ci spre sud, spre interior. Există un miros foarte puternic ca de plastic ars.

Se pare că buteliile de acetilenă au provocat exploziile. Dar acestea sunt ipoteze care trebuie confirmate. Cele două focare au fost resimțite în mod distinct de locuitorii cei mai apropiați de zona afectată.

Apoi, flăcările și un nor negru de sute de metri care se ridicau pe cer, alarmând autoritățile și cetățenii.

Primarul orașului, Valeria Mancinelli scrie pe Facebook că „încă din primele anchete se pare că nu există probleme de poluare”, dar alte surse locale vorbesc despre substanțe toxice eliberate în aer de incendiu. Cu toate acestea, primarul a îndemnat oamenii să închidă ferestrele și să limiteze circulația.

cale ferată Otopeni Gara de Nord

Linie de cale ferată între Aeroportul Otopeni şi Gara de Nord. Va fi dată în folosinţă în decembrie

Accident înfiorător la Foggia, o mașină cu doi români a ieșit de pe carosabil și s-a prăbușit în canal