in

Din dramele Italiei: ”Tatăl meu a fost lăsat să moară singur, acasă, fără niciun ajutor. Pur și simplu, am fost abandonați”

În luna martie, au murit 5.400 de oameni în provincia Bergamo, epicentrul pandemiei de coronavirus din Italia. De șase ori mai mulți decât în luna martie a anului trecut. Acesta e rezultatul unui studiu efectuat de cotidianul L’Eco din Bergamo, în colaborare cu agenția InTwig, având la dispoziție informațiile autorităților locale.

4.500 de cazuri sunt puse pe seama complicațiilor generate de infectarea cu COVID-19. Dublu față de numărul oficial. ”Tatăl meu a fost lăsat să moară singur, acasă, fără niciun ajutor. Pur și simplu, am fost abandonați. Nimeni nu merită un asemenea sfârșit”. E acuzația unei italience, care și-a pierdut tatăl în timpul pandemiei de COVID-19.

Cazul prezentat de Reuters a avut loc luna trecută în apropiere de Bergamo. Silvia Bertuletti spune că a sunat 11 zile ca să găsească un medic de familie dispus să îi viziteze tatăl, care acuza febră și probleme respiratorii. Când a găsit pe cineva a fost prea târziu. Acesta nu a putut decât să constate decesul. Medicul de familie acuzat că a ignorat pacientul în vârstă de 78 de ani s-a apărat plângând, scrie Reuters: ”Primesc între 300 și 500 de apeluri pe zi atunci când țin locul altor colegi. Nu pot să îi vizitez pe toți”.

Multe cazuri sunt lăsate în seama medicilor de familie, dar aceștia sunt prea puțini și nu au echipamentele necesare. ”Vizitele la domiciliu sunt amânate chiar și câteva săptămâni. Așa își salvează unii pielea, nu pot să îi învinovățesc”, a spus Riccardo Munda, un medic de familie citat de Reuters.

Analiza jurnaliștilor de la Reuters se încheie cu o mărturie cutremurătoare: ”Suntem obișnuiți să vedem oameni murind, dar în mod normal simți că îi conduci până la finalul drumului. Acum, mergi la oameni acasă și în 48-72 de ore pacientul a murit. Ne simțim ca la război”, a spus Maura Zucchelli, asistentă la firmă privată care oferă asistență medicală.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Virusul a secerat 16.500 de vieți în Italia, peste 600 de decese în ultimele 24 de ore. Dar sunt peste 22.000 de persoane vindecate

Șofer român de TIR, a murit infectat cu coronavirus în Italia. Comunitatea șocată: ”La revedere Daniel, uriaș bun!”