in

După ridicarea restricțiilor, primarul orașului Milano vrea o nouă organizare, în special la transporturi, comerț și orarul școlilor

Primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, a declarat, într-un interviu, că dorește, după ridicarea măsurilor impuse în urma pandemiei de coronavirus, o restructurare a orelor în care oamenii își desfășoară activitățile zilnice pentru a evita astfel orele de vârf și aglomerațiile.

Mai precis, edilul a precizat că se lucrează la un plan de redeschidere și dorește ca toate instituțiile să colaboreze pentru a îl putea pune în practică, în caz contrar, eforturile fiind în zadar.

Primarul a afirmat, potrivit milano.corriere.it, că Milano este capitala economică a Italiei, iar până la redeschidrea orașului ”nu va exista o redeschidere reală a țării”. Acesta consideră că după ridicarea restricțiior trebuie să se țină seama de opiniile oamenilor de știință, iar politicienii să își asume responsabilitatea.

Beppe Sala a mărturisit că, în prezent, se lucrează la un plan de redeschidere, care ține de unele condiții pentru a funcționa. Respectiv, acesta dorește să fie înștiințat în avans de redeschidere, ”deoarece serviciile nu pot fi reorganizate în 48 de ore”, și vrea ca toate instituțiile să colaboreze cu autoritățile.

”Facem partea noastră prin reorganizarea, de exemplu, a transportului și a metroului, dar dacă ceilalți nu își fac partea lor, totul devine inutil”, a declarat Sala.

Beppe Sala a spus că va fi redusă capacitatea transportului în comun la orele de vârf cu 30%, însă dorește ca autoritățile care se ocupă de comerț să aprobe eșalonarea orarelor magazinelor, iar Ministerul Educației să reglementeze orele cursurilor.

Pentru elevi ”este necesar să eșalonăm intrările și ieșirile. Permiteți-mi să vă dau un exemplu: copiii nu ar trebui să intre cu toții la 8, ci între 8 și 10. Ar trebui să ne gândim la ture duble, deoarece orele nu vor fi la fel de numeroase ca acum”.

Pe de altă parte, primarul este mai puțin îngrijorat de companii, deoarece acestea sunt obișnuite cu o anumită flexibilitate și sunt capabile să garanteze intrări eșalonate sau să continue munca de acasă.

Acesta a declarat că, dacă va fi nevoie, va ajuta toate persoanele sau companiile pentru a reuși să eșaloneze orarul, dar și respectarea unor măsuri de precauție.

„Între timp, trebuie să sperăm că guvernul va interveni economic pentru a ajuta comerțul. Vă vom oferi reduceri. Dacă barurile și restaurantele de vară se pot redeschide și au posibilitatea de a pune mese afară, nu le percepem taxa pentru ocuparea terenurilor publice. De asemenea, ar trebui să ne regândim piețele exterioare”, a afirmat primarul.

Acesta a mai spus că va încerca să ajute familiile, permițând copiilor să petreacă câteva ore în aer liber. A menționat că se va face un recensământ al curților școlilor și parcurilor și vor gândi la anumite jocuri sau sporturi, păstrând însă distanțarea.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/guvernul-austriei-s-a-gandit-si-la-sanatatea-mintala-a-populatiei-am-creat-un-pachet-complet-pentru-toate-persoanele-care-au-nevoie-de-sprijin/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia începe să-și revină: Guvernul va anunța planul de relaxare a restricțiilor valabil de pe 4 mai

Un român a devenit erou la Roma, a anihilat un hoț și l-a predat carabinierilor