in

După o viață de foame și mizerie, Violeta Blindescu, subnutrită și bolnavă, a murit într-o cameră plină de gunoaie la Carsoli

O poveste de degradare socială, terminată în modul cel mai groaznic. O româncă a fost găsită moartă în casă, într-o încăpere insalubră, mizerabilă și plină de gunoaie.

O româncă în vârstă de 46 de ani a fost găsită moartă într-o locuință situată la Carsoli (provincia l’Aquila, regiunea Abruzzo), în partea veche a orașului. Corpul Violetei Blindescu a fost găsit într-o casă aflată într-un stadiu de degradare totală. Alarma a fost dată de partenerul româncei, Dan George Gabinat, care inițial a fost reținut pentru cercetări, fiind bănuit de omor. Dubiile asupra sa au apărut în momentul în care, la o inspecție superficială a corpului, au fost descoperite semne evidente de violență. Condițiile fizice în care se afla femeia erau însă critice, având semne clare de subnutriție. În plus, Violeta Blindescu nu depusese niciodată vreun denunț pentru violență sau rele tratamente.

Femeia a fost găsită moartă în pat, într-o cameră care se afla la etajul casei. Era complet dezbrăcată. Camera se prezenta în condiții igienice insalubre. La intervenția imediată a medicilor de la ambulanță s-au observat semne de violență pe tot corpul femeii ceea ce a dus la arestarea partenerului femeii. A fost însă eliberat după ce medicii legiști au declarat că moartea femeii survenise cu 48 de ore înainte și că decesul nu ar fi fost cauzat de lovituri, ci de condițiile de sănătate ale femeii. Violeta Blindescu murise în urma unui edem pulmonar.

Cei doi nu erau foarte cunoscuți în localitate, românii din zonă declarând că nu îi cunoșteau foarte bine pe niciunul, ci doar din vedere. Femeia fusese văzută în localitate, dar fără să aibă relații de amiciție cu cineva. Bărbatul era cunoscut de cei care frecventau un bar din apropierea casei, care au declarat carabinierilor că românul nu interacționa cu nimeni.

Procurorul care anchetează cazul a declarat că nu exclude faptul că femeia a suferit unele violențe din partea bărbatului sau că aceasta a fost uneori închisă cu forța în casă, ceea ce e însă sigur, faptul că decesul a survenit din alte cauze, respectiv un edem pulmonar, pe fondul unor condiții de sănătate precare.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

De la discotecă la morgă. Român de 28 de ani ucis la Torino de un șofer conațional beat

Siena, români angajați la negru la firma unui conațional, 20.000 de euro amendă