in

Economia Italiei se prăbușește. În ultimii trei ani, peste 3 milioane de „partite IVA” s-au închis

În ultimii trei ani, 3 milioane de „partite IVA” (lucrători autonomi sau firme înregistrate ca plătitoare de TVA) s-au închis.

Alarma provine de la asociația Federcontribuenti, care a subliniat că 25% din titularii de „partita IVA” trăiesc sub pragul sărăciei calculat de Istat. Venitul mediu al acestora a scăzut cu 7 mii de euro în ultimii 10 ani.

„La o cifră de afaceri de 45 de mii de euro, după achitarea tuturor impozitelor – se spune în comunicatul Federcontribuenti – rămâne un profit net de 17 mii de euro”, adăugând că „fără zile libere sau concedii plătite, fără dreptul de a te îmbolnăvi”, doar 25% reușesc să mențină partita IVA deschisă până la vârsta de pensionare „pierzând toate contribuțiile INPS și INAIL și Enasarco”.

Conform calculelor asociației, „autonomii sunt 5,3 milioane, 23,2% dintre lucrători și sunt într-o scădere accentuată față de 2016, când aveam o armată de 8,6 milioane de partite IVA. Adică, mai puțin cu 3,3 milioane de autonomi în aproximativ 3 ani și mult mai puțini vor supraviețui în 2020. 71% sunt persoane fizice, iar în ultimii 10 ani s-au închis peste 257.000 de afaceri active „.

De multe ori, deschiderea unei firme autonome este singura variantă pentru a lucra, având în vedere că un angajat costă angajatorul cu 48% mai mult decât salariul net. Un angajat fără persoane în întreținere costă angajatorului cu 47,88% mai mult decât netul pe care îl primește.

Așa încât activitatea de „partita Iva” este de multe ori o muncă de angajat, mascată ca activitate autonomă. Muncitorul este obligat să-și plătească singur toate taxele și impozitele, venitul net fiind mult redus.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Guvernul de la Bucureşti a promis 180 de kilometri de autostradă în 2019. Câţi au fost construiţi?

Viterbo, bătaie feroce între români și sudamericani în stradă, cu cricuri și chei engleze, șase arestați