in

Escrocherii asupra bătrânilor, boom de cazuri la Roma, o lume interlopă care îi îngrijorează pe polițiști

Escrocherii asupra bătrânilor, boom de cazuri la Roma. Pentru a înțelege nivelul de alarmă, este suficient să ne gândim că, în ultimele zile, Questura a organizat întâlniri cu vârstnicii la Eur, Tuscolano, Grotta Perfetta, Laurentino, Ardeatino, Tor Marancia și chiar Montecompatri, scrie roma.corriere.it.

În doar câteva zile, au fost contactați peste 500 de pensionari, potențiale victime ale unor escroci care se pot transforma și în hoți nemiloși. Aceleași întâlniri, la centrele de bătrâni și parohii răspândite în toată Roma, dar și în provincie, au fost planificate de comandamentul provincial al carabinierilor. Și este vorba doar de ultimele șapte zile.

Citește și: Un român și o italiancă prinși de carabinieri că furau de la biserici, din cutia milei, ambii foloseau aceleași ”unelte de lucru”

Escrocherii asupra bătrânilor, boom de cazuri la Roma

De câteva luni, fenomenul falșilor nepoți, falșilor avocați și falșilor mareșali carabinieri a luat proporții incontrolabile. Sute de plângeri au fost depuse de victime și, cel mai adesea, de rudele acestora, în timp ce, de la începutul anului 2023, numărul escrocilor identificați de poliție a fost până acum de 22.

Există însă suspiciunea că este vorba de o cifră insuficient raportată, deoarece multe persoane în vârstă nu se adresează poliției și carabinierilor: sunt adesea singure. Nu au membri ai familiei cărora să se confeseze, iar rușinea și teama de răzbunare le determină să nu spună ce au suferit.

O lume interlopă care îi îngrijorează chiar pe anchetatori, care sunt convinși că la Roma operează în prezent numeroase bande de escroci specializați, care folosesc aproape întotdeauna același sistem pentru a forța victimele să le predea bani și obiecte de valoare.

O multitudine de escrocherii

De la înșelătoria fiului sau nepotului arestat în urma unui accident de mașină și care are nevoie de ajutor urgent pentru a scăpa de probleme, cu personajul avocatului și cel al mareșalului carabinierului întruchipat de unul dintre bandiți, s-a trecut de ceva vreme la apelul telefonic direct de la un fals membru al familiei sau de la directorul unei agenții poștale pentru a plăti pentru ridicarea unui colet comandat de rudă.

O variantă concepută poate pentru că prima escrocherie era acum prea răsfățată, chiar dacă concluzia este mereu aceeași: un emisar, un băiat sau o fată, se prezintă întotdeauna la domiciliul victimei pentru a ridica banii sau bijuteriile. Economii și amintiri ale unei vieți, care dispar într-o clipă.

A doua variantă este legată de fuga escrocilor: întotdeauna spre Napoli sau Campania, în mașini închiriate în capitala napoletană. Atât de mult încât poliția și carabinierii instalează baraje pe autostradă, obligându-i pe bandiți să arunce prada pe geam. Copiatorii se repetă în mod constant, iar brigada mobilă și unitățile de investigație ale companiilor de carabinieri organizează grupuri operative de investigație pentru a face față numărului mare de escrocherii.

Cartierele cele mai afectate

Acestea sunt în prezent Trieste-Salario, Tuscolano, Prenestino, San Paolo Appio-Re di Roma, Montesacro, Tor Marancia, Ardeatino, Balduina, Monte Mario, Eur, Cinecittà. Aici, bătăușii acționează întotdeauna cu certitudine, pe baza unor informații precise obținute în urma a sute, dacă nu chiar mii de apeluri telefonice date pensionarilor romani sub forma unor interviuri de piață.

Faptul că există în acest moment o bază de date cu potențiale victime din care se poate extrage este mai mult decât o suspiciune, o arhivă folosită de lumea interlopă îmbogățită de escrocii care se ascund printre cunoscuții direcți și indirecți ai pensionarilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Au umplut căruciorul și au ieșit pe ușa de urgență

Brescia, au umplut un cărucior cu marfă de 400 de euro și au ieșit pe ușa de urgență: arestați

Motociclist român mort în Vicenza. Constantin Robert Bucur

Vicenza, ciocnire fatală: un motociclist român de 29 de ani a murit