in

Familie de români din Valeggio sul Mincio, ABANDONATĂ în stradă din cauza indiferenței: ”Situația este disperată”

O familie de români din Valeggio sul Mincio, provincia Verona, trece printr-o situație disperată. În urmă cu câteva săptămâni le-a luat foc casa unde locuiau și de atunci trec printr-un adevărat coșmar: nu au unde locui, nu găsesc o casă pentru că sunt refuzați pe motivul că sunt români, primăria nu găsește nicio soluție, consulatul general nu are nicio posibilitate de a-i ajuta iar situația devine tot mai complicată pentru că din cauza situației prin care trec, oamenii își pot pierde și locurile de muncă.

În ajutorul lor a sărit asociația Alianța Românilor, care a insistat la Consulatul General al României din Trieste și la Primăria din Valeggio sul Mincio unde a avut promisiuni și atât.

”Situația este disperată. Dacă nu vom găsi nicio rezolvare din partea vreunei instituții, vom face o manifestație în fața primăriei. Nu e posibil să nu le găsească o soluție, sunt persoane care muncesc, plătesc taxe aici, s-au comportat mereu impecabil și nu au deranjat pe nimeni.”, ne-a declarat Marius Dogaru, președintele Alianței Românilor.

Familia este formată din 5 adulți și un copil de trei ani. 4 din ei muncesc dar riscă să-și piardă locul de muncă datorită acestei situații. A trecut o lună și 2 săptămâni de când sunt în această situație. Mai mult, Primăria le-a spus să facă proces proprietarului pentru că ei nu au locuințe sociale, ba mai mult, cele pe care le au sunt într-o stare deplorabilă.

Cu toate că au contracte de muncă pe timp nedeterminat, nu au găsit nici o casă, apartament de închiriat din diferite motive…cel mai alarmant e acela că sunt respinși pentru că sunt români.

”E strigătoare la cer situația acestei familii, care de o lună și jumătate bate la ușile autorităților locale pentru a cere un ajutor. Apartamentul în care locuiau de 3 ani a luat foc în urma unui scurt circuit. Cum era de așteptat proprietarul le-a întors spatele,  trimițându-i la Primărie. Aici începe odiseea.”, ne-a povestit Marius Dogaru, președintele Alianței Românilor din Italia

”Nicio persoană din personalul de competență al Primariei nu le dă un răspuns concret, doar motive mici, lipsa de implicare…mai corect spus discriminare…Și ca să fie și mai rău parcă, chiar și conaționalii noștri (care se autointitulează  reprezentanți ai comunității române) încearcă să-i ducă în eroare pe acești oameni aflați la limita disperării. Lipsă de respect si umanitate din toate părțile… ”, ne-a mai spus el.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia este țara predilectă pentru emigrația românească, însă cu cei mai puțini români cu studii universitare

Elena, adoptată din România în Italia, în urmă cu 19 ani și-a regăsit familia de origine. Mama ei naturală: «Le mulțumesc părinților tăi adoptivi, au făcut o treabă bună!»