in

Femeile însărcinate din Piemonte ar putea fi plătite cu 4.000 de euro ca să nu avorteze. ”E o batjocură!”

Femeile însărcinate din regiunea Piemonte, Italia, ar putea fi plătite cu 4.000 de euro ca să nu avorteze. Propunerea vine din partea unui consilier de extremă dreapta.

Propunerea este a lui Maurizio Marrone, consilier regional pentru politici sociale. Prevede ca regiunea să ofere 400.000 de euro asociațiilor anti-avort care, la rândul lor, să-i ofere femeilor pentru a le convinge să nu facă întrerupere de sacrină.

„În Piedmont se vor naște cu 100 de copii mai mult. Copii care altfel nu ar fi venit pe lume din cauza dificultăților economice ale mamelor”, a spus politicianul, potrivit The Guardian.

Femeile însărcinate din Piemonte, încurajate să nu avorteze

Schema a fost condamnată imediat, un alt consilier din Piedmont spunând descriind-o ca fiind „un cadou substanțial pentru propaganda anti-avort”. „Este deghizată în ajutor pentru femeile care vor să facă întrerupere de sarcină din cauza problemelor economice”.

Non Una di Meno, o alianță feministă, s-a declarat dezgustată, dar nu surprinsă de inițiativă, acuzându-l pe Marrone că folosește femeile și corpurile lor în „scopuri electroale”.

„Maternitatea este o alegere. O promisiune falsă de sprijin economic nu ne va convinge, dimpotrivă, reprezintă o batjocură și este manipulatoare față de cei care se află în dificultate economică”, a scris alianța pe Facebook.

Sicilia, româncă de 25 de ani ucisă apoi incendiată, ucigașul condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Nu pot să dorm noaptea!”

Avortul a fost legalizat în Italia în 1978, în urma adoptării Legii 194. Cu toate acestea, femeile au întâmpinat dificultăți atunci când au vrut să facă întreruperi de sarcină în condiții sigure din cauza numărului mare de ginecologi care refuză să opereze avorturi din motive morale. 7 din 10 medici din Italia refuză să facă întreruperi de sarcină.

În plus, activiști anti-avort au s-au infiltrat în spitale în încercarea de a preveni avorturile.

Politicianul, care a spus că și-ar fi dorit să aloce mai mulți bani pentru schemă, a permis anul trecut grupurilor anti-avort să înființeze ghișee în clinicile și spitalele din regiune.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]
Tineri din diaspora în vacanță în România

1000 de tineri români din diaspora vor primi vacanțe gratuite la munte și la mare în România

Papa Francisc i-a spălat picioarele unei deținute ucrainene. „Dumnezeu iartă mereu, noi suntem cei care obosim să ne cerem iertare”