in

Fostul atlet italian Donato Sabia, finalist olimpic, moare la 56 de ani de coronavirus

Fostul sportiv italian Donato Sabia, finalist la 800 de metri la Jocurile Olimpice din Los Angeles-84 și Seul-88, a murit la 56 de ani, victimă a coronavirusului, a anunțat miercuri Federația Italiană de Atletism (Fidal) .

Donato Sabia a fost internat la terapie intensivă la spitalul din Potenza, în regiunea Basilicata (sudul Italiei). Tatăl fostului atlet a murit în urmă cu doar câteva zile, tot după ce a fost infectat de COVID-19, a comunicat Fidal.

«O tragedie care se adaugă la o tragedie. Donato a fost o persoană pe care nu o puteam decât iubi „, a declarat Alfio Giomi, președintele Federației Italiene de Atletism.

Un talentat semifondist, Donato Sabia s-a clasat pe locul cinci în finala olimpică de 800 de metri din Los Angeles-84. În același an, el a fost campion european pe pista acoperită la această probă, într-un eveniment organizat la Goteborg (Suedia). La Jocurile de la Seul-88 s-a calificat din nou pentru finala de 800 m și a terminat al șaptelea. Avea posibilitatea de a ajunge unul dintre cei mai mari sportivi în cursa de 800 de metri, însă o accidentare la tendon și-a pus amprenta asupra carierei sale.

Acum era președintele Comitetului regional Fidal din Basilicata, unde a devenit a cincisprezecea victimă a noului coronavirus. Cu peste 17.000 de decese, Italia este țara cu cele mai multe decese din cauza acestei pandemii.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 40 de ani, găsit spânzurat la Marino, lângă Roma, Verdictul carabinierilor: sinucidere

Ambasadorul României din Italia, anunț important: ”Am identificat o posibilitate pentru a veni în ajutorul celor care sunt pe drumuri”