Menu
in

Gazprom reduce cu o treime aprovizionare cu gaz către Italia. Plan de reducere a iluminatului public și a încălzirii în case


Știri ItaliaGazprom taie gazul Italiei – Gazprom a anunțat că astăzi va furniza Eni un volum de gaze de aproximativ 21 de milioane de metri cubi/zi, față de o medie de circa 32 de milioane de metri cubi/zi din ultimele zile.

Acest lucru a fost raportat de Eni, potrivit ADN Kronos.

Nord Stream 1 a fost oprit

Între timp, a început și o oprire de zece zile a furnizării de gaze din Rusia către Germania pentru lucrările de întreținere programate la Nord Stream 1.

Livrările sunt de așteptat să fie restabilite la primele ore ale zilei de 21 iulie, după întreruperea anunțată de la început. la 6 dimineata. Dar teama este că s-ar putea să nu se mai reia deloc.

În trecut, lucrări similare cu cele anunțate durau între zece și 14 zile și nu erau mereu finalizate până la termen.

Gazprom, gigantul rusesc al gazelor, redusese deja semnificativ debitul prin conducta de 1.200 de kilometri, vorbind despre întârzieri în lucrările de reparații atribuite de Moscova sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei.

Potrivit Agenției Federale de Rețea, conducta a fost folosită doar pentru aproximativ 40% din capacitate. Guvernul german se așteaptă la oprirea totală a gazelor.

Gazprom taie gazul Italiei – planul de urgență

Gazprom taie gazul Italiei – Guvernul italian este, de asemenea, în pre-alertă și planul este deja gata în cazul unei reduceri totale a aprovizionării.

„Putin continuă să folosească energia ca armă. Douăsprezece țări UE sunt deja afectate direct.

Umplerea capacităților noastre de stocare a gazelor înainte de această iarnă ne poate ajuta să ne pregătim pentru orice întreruperi ulterioare și reduceri ale aprovizionării cu gaze.” , a scris Comisia UE într-un tweet .

Libia taie gazul Italiei cu 25%: „Necesar pentru consumul populației locale”

Gaze, Italia păcălită de Algeria după acord. „Creștem prețurile”

Planul italian de urgență pentru oprirea aprovizionării cu gaze rusești: lămpi stradale stinse și încălzire redusă

Odată cu întreruperea gazului prin conducta Nord Stream 1, care leagă Rusia și Germania peste Marea Baltică, guvernul italian pregătește și el un plan de urgență, în cazul în care se ajunge la o reducere totală a aprovizionării.

Subsecretarul Roberto Garofoli a tras un semnal de alarmă cu privire la o „criză energetică foarte gravă” care prezintă „riscuri foarte mari pentru iarnă” . Italia încearcă și ea să acumuleze rezerve: „Avem 16 miliarde de metri cubi în depozite față de cei 70 pe care îi consumăm. Trebuie să ajungem la 90% înainte să înceapă toamna”.

În țara noastră există trei niveluri de alarmă în cazul unei crize de gaze cu tăierea livrărilor din Rusia: Italia a activat primul nivel de urgență.

Dar dacă Moscova ar suspenda definitiv livrările către UE, căreia îi asigurase 44% din nevoile sale anul trecut, guvernul ar fi obligat să declanșeze faza de urgență.

Potrivit celor raportate de La Repubblica, planul prevede o serie de intervenții, de la „raționalizarea” gazelor la industriile consumatoare de energie până la utilizarea mai mare a centralelor pe cărbune pentru producerea de energie electrică .

Planul include și introducerea unor politici de austeritate de consum : se vorbește de o încălzire mai controlată, cu scăderi de până la două grade ale temperaturii în locuințe și birouri, economii la iluminatul public, cu orele reduse de aprindere a lămpilor stradale.

Această stare de lucruri ar putea continua până când gazul rusesc va fi înlocuit cu aprovizionare din alte țări producătoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version