in

Guvernul Italiei a decis când se vor deschide școlile, se vor face investiții de peste 1 miliard de euro

Italia a decis să redeschisă școlile începând cu data de 14 septembrie. Pentru acest lucru, Guvernul italian a prezentat un prim ghid privind redeschiderea școlilor, în urmă consultărilor cu toate părțile implicate, pe 26 iunie, scrie edupedu.ro

Atunci, ministrul Educației, Lucia Azzolina, anunța că se pregăteau investiții de 1 miliard de euro pentru creșterea numărului de profesori, dar și fonduri pentru extinderea spațiilor de învățământ și alte măsuri. Tot atunci, ministerul anunța:

-ore remediale începând din 1 septembrie și începerea noului an școlar, cu elevi la clasa, din 14 septembrie
– măsuri sanitare în toate instituțiile de învățământ, pentru care fuseră deja alocați 331 milioane de euro
– un sistem centralizat de identificare și repartizare, alături de autoritățile locale, a zonelor ce pot fi folosite pentru extinderea spațiului de învățare, așa încât să fie respectate regulile de distanțare.

– reguli speciale pentru laboratoare și învățare în grupuri restrânse
– prioritate pentru copiii cu dizabilități
– un sistem integrat de învățare la distanță și învățare la clasa, în mod completementar, în licee.

După o perioada de tăcere, autoritățile au anunțat săptămâna aceasta o serie de măsuri concrete pentru mai multe zone de acțiune, invocând nevoia de urgență pentru acțiune, înaintea datei de 14 septembrie.

Miercuri, ministerul a prezentat sindicatelor o ordonanță referitoare la alocarea de fonduri pentru suplimentarea numărului de cadre didactice în anul 2020-2021. 1 miliard de euro vor fi împărțiți, în acest sens, între autoritățile regionale din învățământ, spre a fi alocați după nevoile locale, după două criterii: numărul de elevi existent la nivel local și cererile de finanțare făcute de școli.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Italia, o româncă a încercat să se arunce în aer în propria mașină, oprită la timp de un trecător

«Nu pot găsi pe nimeni dispus să aibă grijă de mama mea». Disperare la Prato, nu se mai găsesc badante, zeci de familii pe lista de așteptare