in

Imigranții produc 123 miliarde de euro anual, 8,8% din PIB-ul Italiei

Sunt imigranţii o povară pentru Italia? Nici vorbă, sunt o bogăţie şi cei care spun contrarul nu ştiu să facă calculele.

„Valoarea imigraţiei” este cuantificată de un studiu realizat de Fundaţia Leone Moressa cu susţinerea Open Society Foundations, prezentat pe 29 ianuarie la Preşedinţia Consiliului de Miniştri. Studiul arată că cei 2,4 milioane de angajaţi străini produc 8,8% din bogăţia naţională, cu o cifră totală de peste 123 de miliarde de euro.

Cercetătorii au pus chiar şi pe talerele balanţei costurile şi beneficiile imigraţiei. Şi au descoperit că intrările de bani în visteria statului depăşesc ieşirile cu aproape 4 miliarde de euro.

„Dezbaterea privind imigraţia – scriu cercetătorii – deseori capătă tonuri ideologice, polarizând chestiunea pe poziţii ireconciliabile care determină opinia publică să fie ori „în favoarea” ori „împotriva” imigraţiei. Astăzi, în schimb, dintr-un punct de vedere strict economic, nu se poate subevalua aportul pe care îl generează fenomenul migratoriu în termeni de bogăţie şi dezvoltare”.

Imigranţii, mai fericiţi decât italienii

Șomaj de 13,4%, nou record istoric, Tot mai mulți tineri fără loc de muncă în Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 46 de ani, fără adăpost, mort de frig la Torino. „E o înfrângere a orașului și a Bisericii”

Brescia, căzut de pe acoperișul unei magazii, internat cu fracturi multiple