in

IMPORTANT!!! Informații utile pentru deplasarea la secțiile de votare în Italia, în contextul măsurilor restrictive anti Covid-19

Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate vor putea să își exercite dreptul la vot la una din cele 137 de secții de votare care vor fi organizate în Italia la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, în zilele de 5 și 6 decembrie 2020.

În ceea ce privește cetățenii români cu domiciliul sau reședința în regiunile în care sunt în vigoare măsuri restrictive adoptate de autoritățile italiene pentru a limita circulația persoanelor, în contextul pandemiei de Covid-19, deplasarea către cea mai apropiată secție de votare este permisă, în baza declarației pe proprie răspundere emisă de Ministerul de Interne italian.

Cetățenii români interesați vor bifa în declarație secțiunea ”alte motive permise” și vor preciza în spațiul dedicat motivul deplasării: ”Situație de necesitate – vot pentru Alegerile Parlamentare din România – 5-6 decembrie 2020” (Conform modelului din atașament: ”Situazione di necessità – voto Elezioni Parlamentari Romania – 5-6 dicembre 2020”).

Pentru mai multe informații despre desfășurarea alegerilor parlamentare în străinătate, inclusiv lista secțiilor de votare din Italia și măsurile sanitare în baza cărora se va desfășura procesul de vot, consultați secțiunea dedicată Alegerilor Parlamentare 2020 de pe site-urile:

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pentru USR PLUS, Diaspora este România!

Verona, muncitor român de 38 de ani, mort pe șantier, participa la demontarea unei schele