in

În Italia există 6 milioane de obezi. 49% dintre italieni la dietă

Potrivit studiului Coldiretti-Istituto Ixè problema afectează mai ales bărbații și 14% din total și-au schimbat regimul alimentar din cauza unei patologii precum diabetul, tensiunea înaltă, colesterolul sau boala celiacă. Studiul a fost determinat și de cei 21 de milioane de supraponderali, puțin sub 60% din populația rezidentă în Italia. Molise, Campania și Sicilia sunt regiunile cu cei mai mulți supraponderali.

Un italian din doi a urmat o dietă în ultimul an (49%) și sunt aproape 6 milioane de cetățeni italieni obezi. Acestea sunt datele care reies din studiul efectuat de Coldiretti și de Institutul de sondaje Ixè în cadrul Obesity Day, care se ține în întreaga lume pe 10 octombrie. Ediția din acest an a fost dedicată problemei excesului de greutate care afectează tot mai multe persoane, în special în țările occidentale.

Potrivit studiului care fotografiază situația italiană – subliniază Coldiretti – o persoană din patru a ținut în ultimul an o dietă pentru slăbit în timp ce 14% și-au schimbat regimul alimentar din cauza unei patologii precum diabetul, presiunea înaltă, colesterolul sau boala celiacă.

Problema, deși este răspândită în mod capilar de-a lungul întregii peninsule, afectează cu precădere bărbații din regiunile sudice cu ample zone de coastă precum Molise unde supraponderalii ating recordul de 64,8%, Campania (61,6%), Sicilia (60,6%) și Puglia (59,1%) în timp ce pentru femei Basilicata (46,5%), Puglia (44,1%), Campania (43,7%), Molise (43,4) și Sicilia (40,8%). Cetățenii cei mai în formă – continuă studiul – se află în Trentino-Alto Adige, Valle d’Aosta, Piemonte și în Lombardia.

Longevitate record

Dieta mediteraneană bazată în principal pe pâine, paste, fructe, verdeață, ulei extravirgin și tradiționalul pahar de vin consumate la masă la ore regulate a permis italienilor până acum – adaugă Coldiretti – să câștige recordul de longevitate în Uniunea Europeană. Italia se plasează pe primul loc cu 80,3 ani pentru bărbați și pe al treilea cu 85,2 ani pentru femei. Un rol important pentru sănătate – încheie Coldiretti – recunoscut și prin înscrierea dietei mediteraneene pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității UNESCO care a avut loc în urmă cu 5 ani, pe 16 noiembrie 2010.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Epavele din Occident ajung maşini bune în România: 80% dintre maşinile puse la vânzare au kilometrajul măsluit

Diaspora Start-up, minim 20 de persoane vor primi cei 40.000 euro. Ce spun profesioniștii