in

Închisoare pentru persoanele infectate care ies din casă! Măsura se aplică în regiunea Veneto

Închisoare pentru persoanele infectate care ies din casă. Este vorba despre locuitorii regiunii italiene Veneto care nu respectă izolarea, deși sunt testați pozitiv cu coronavirus. Aceştia vor ajunge după gratii conform ordonanței care a fost semnată, luni, de guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, informează rainews.it.

„Ordonanța de astăzi este simplă, dar, în acelaşi timp, complicată. Avem două tipuri de pacienţi izolaţi: izolatul pozitiv care este tratat și izolatul preventiv. (…) Refuzul de a se interna al celor care au fost depistaţi pozitiv la testul tampon va duce la raportarea către organele poliției judiciare. (…) Dacă o persoană pozitivă iese pe stradă, este arestată și dusă la închisoare”, a anunțat Zaia.

În acest moment, în Veneto, cel puțin, situația parte a fi sub control, în condițiile în care în fiecare zi sunt anunțate doar câteva zeci de noi îmbolnăviri, multe dintre ele fiind cazuri importate, după cum afirmă guvernatorul regiunii.

„Începând cu data de 1 iulie, am înregistrat 28 de infecții, o cifră ridicolă, comparativ cu 5 milioane, cât numără populaţia regiunii Veneto. 15 cazuri din cele 28 le-am importat. Fie că sunt rezidenți care au plecat acasă și s-au întors, fie sunt imigranți străini. (…) În regiunea Veneto există 19.327 de cazuri pozitive, cu 9 mai multe decât ieri. Numărul celor aflaţi în izolare este 768, cu 13 mai puțin decât cu 24 de ore în urmă. 169 de persoane sunt spitalizate, dintre care16 au fost testate pozitiv, iar 10 pacienți se află în terapie intensivă. Până în acest moment, au murit 2.024 de persoane, un deces fiind raportat în ultimele 24 de ore, iar 3.611 de persoane au fost externate”, a mai spus guvernatorul din Veneto.

Lege privind tratamentul obligatoriu

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat că Guvernul de la Roma lucrează la o lege care prevede tratamentul medical obligatoriu pentru persoanele cu COVID-19 care refuză spitalizarea. ”Cer introducerea unei legi care să reglementeze posibilitatea tratamentului medical obligatoriu în cazurile în care o persoană are nevoie de tratament și îl refuză”, a declarat ministrul italian, într-un interviu pentru La Repubblica.

În același timp, Roberto Speranza, a atras atenția asupra faptului că pericolul reprezentat de COVID-19 nu a trecut, iar oamenii trebuie să dea dovadă de prudență maximă.

”Lucrăm în fiecare zi, astfel încât să nu revenim niciodată la nivelul din martie. (…) Trebuie să facem pe toată lumea să înțeleagă că, atât timp cât virusul este activ, cu un număr tot mai mare de cazuri, va trebui să respectăm cele trei reguli esențiale: mască de protecție, distanțare fizică de cel puțin un metru, respectarea regulilor de igienă”, a subliniat ministrul italian al Sănătății.

Italia este pe locul 11 din lume din punctul de vedere al numărului de cazuri de coronavirus confirmate. Peste 240.000 de persoane din peninsulă au fost testate pozitiv până acum pentru COVID-19. Bilanțul deceselor din această țară a depășit 34.000.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
orban corupt

Dezastru în sondaje pentru liberali. Românii consideră Guvernul Orban mai corupt decât guvernele PSD

Darius Vâlcov, judecat pentru corupție, vrea să se refugieze în Italia. Are afaceri la Milano și își ia cetățenia