in

Insula Capri, „liberă de Covid”. «Trimitem un mesaj foarte puternic către întreaga lume: puteți veni aici în siguranță totală»

Majoritatea statelor europene își planifică redeschiderea treptată pentru turiștii străini. În Italia, unde turismul reprezintă 13% din PIB, conform cifrelor guvernamentale, insula Capri a anunţat deja că în curând va fi „liberă de Covid”, pentru a atrage vizitatori, relatează CNN, conform Libertatea.

“Ne pregătim să primim milioane de turiști și să îi împiedicăm să meargă în Spania sau Grecia. Acum… este esențial să nu pierdem timpul. Sectorul hotelier trebuie să ia decizii în mai, altfel vom pierde un întreg sezon turistic, a spus de curând guvernatorul regiunii Campania, Vicenzo de Luca, care a anunțat că programul de vaccinare este aproape încheiat.

Primarul orașului Capri, Marino Lembo, a declarat pentru CNN că 80% din cei 15.000 de locuitori au primit prima doză de vaccin. Până la sfârșitul acestei săptămâni, toți lucrătorii din sectorul turismului care nu locuiesc pe insulă, dar merg acolo la serviciu, vor fi vaccinați. „Este un mesaj foarte puternic pe care îl trimitem către întreaga lume – puteți veni aici în siguranță totală”, a spus el.

Sergio Gargiulo, care conduce Federalberghi, o asociație ce reprezintă cele circa 60 de hoteluri de pe insulă, a fost și el de acord. „Insula nu este afectată de COVID, dar, pentru turiștii care doresc, putem realiza teste PCR și le putem furniza rezultatul în timp util, înainte de plecarea lor”, a mai spus el.

În 2020, sectorul turistic din Capri a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 70% din cauza pandemiei, spune Gargiulo. Sunt rezultate devastatoare pentru o destinație care se bazează atât de mult pe turism.

Autoritățile spun că insula are multe de oferit, mai ales în această perioadă, a distanțării sociale. „Capri oferă trasee naturale fantastice, potrivite pandemiei”, spune Ludovica Di Meglio, șeful departamentului de turism din Capri.

Capri nu este singura insulă care își intensifică campania de vaccinare înainte de sezonul estival. Vecina sa din Golful Napoli, Procida – care va fi capitala culturii italiene în 2022 – a finalizat toate vaccinările cu câteva zile înainte de Capri. Ischia, cealaltă insulă din golf, urmează să-și finalizeze propriul program cât de curând, spune guvernatoryul De Luca.
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Românii din diaspora nu și-au trădat țara. Clasa politică se teme că se vor întoarce acasă”

La Consulatul General din Milano, oamenii sunt ținuți în stradă, cu copii în brațe: ”Statul în ploaie este sănătos!”