in

Interviu de angajare în Italia? 95% dintre angajatori detestă această culoare. Decalog privind vestimentația perfectă la o selecție

E adevărat, haina nu-l face pe om, însă poate face diferența la primul interviu de angajare. În special astăzi când competiția pentru posturi este mai strânsă ca niciodată. Și dacă este adevărat că limbajul verbal contează numai 10% în comunicare, este important să ne jucăm toate cărțile în primele secunde decisive în care cel care recrutează efectuează din instinct deja o primă selecție, mai ales pentru că, potrivit societății de recrutare TheLadders.co.uk, 4 recrutatori din 10 (37%) aleg candidații bazându-se pe codul vestimentar.

Secretul pentru a face o impresie bună? Purtarea de haine în care să te simți în largul rău, evitând în același timp neglijența și exagerările.

Aceste lucruri sunt confirmate astăzi de studiul efectuat de Espresso Communication, pentru Bigi Cravatte Milano, prin intermediul monitorizării a peste 70 de publicații internaționale și implicării a unor bloggeri de modă și stiliști.

«Când te prezinți la un interviu de angajare – explică Stefano Bigi, administrator al Bigi Cravatte Milano – este fundamental să faci o impresie bună de la prima privire cu haine potrivite și un aspect îngrijit. Dacă vastitatea garderobei feminine permite crearea de combinații infinite, pentru bărbați sacoul și cravata se relevă deseori alegerea justă, deși nu este întotdeauna cazul».

Importantă este calitatea. De fapt, dacă decizi să optezi pentru cravată, este important să fie purtată bine, deci sunt interzise nodurile slăbite sau prea evidente și materialele șifonate sau pătate.

Și întocmai atenția la detaliu a devenit un factor esențial în lumea muncii, fiindcă în detalii se ascund indiciile legate de ordine, acuratețe și încredere pe care le caută recrutatorii. Printre încălcările cele mai comune ale codului vestimentar, relevă societatea de consultare Office Team intervievând un grup de manageri de resurse umane, este îmbrăcămintea în mod excesiv casual (47%), urmată de prea multă piele la vedere (32%).

În privința culorilor, portocaliul este considerată culoarea cea mai nepotrivită la un interviu (95%), urmată de roșu (84%) și de roz (83%).

Hainele șifonate și pătate sunt imperdonabile pentru 59% dintre angajatori. Pentru bărbați da șosetelor negre 77%, pantofilor din piele neagră 56%, costumelor bleumarin pe măsură 51%, sacourilor și cravatelor 50%, cămășilor cu mâneci lungi albe sau albastre 48% și butonilor 37%; nu pantalonilor chino 50%, bermudelor 66%, blugilor 82%, tricourilor 88% și gecilor din piele 70%. Pentru femei, în schimb, da colanților 94%, tocurilor înalte 69%, fustelor și rochiilor negre jumătate de lungime 64%, perlelor 56%, cămășilor cu mâneci lungi sau bluzelor 42%; nu bijuteriilor care atârnă 99%, bretelelor 97%, decolteurilor adânci 95%, picioarelor nude 94%, încălțămintei sportive 91% și fustelor scurte 60%.


DECALOGUL

  1. Asigură-te că hainele sunt curate și călcate.
  2. Evită hainele în mod vizibil prea strâmte, care nu se adaptează propriului fizic.
  3. Evită culorile prea stridente.
  4. Evită accesoriile și bijuteriile prea ostentative, sau parfumul și aftershave-ul prea persistente.
  5. Poartă pantofi curați neuzați. Bărbații sunt invitați să evite încălțămintea sport și să opteze pentru o pereche de pantofi clasici. În timp ce femeilor li se recomandă să nu poarte tocuri excesiv de înalte și sandale.
  6. Asigură-te că porți o curea potrivită cu vestimentația și pe cât posibil în ton cu culoarea pantofilor.
  7. Prezintă-te cu părul și barba în ordine.
  8. Asigură-te că ai mâinile îngrijite ținând cont că sunt partea corpului cea mai expusă pe timpul interviului.
  9. Ține cont că nu există interviuri informale. Dacă ai îndoieli mai bine «exagerează cu formalitățile».
  10. Nu în ultimul rând, fii tu însuți.
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Arme și droguri în casă, pensionar și îngrijitoarea româncă arestați la Bronte

De la 1 septembrie, orice român învins de datorii poate să declare falimentul personal. Condiții: fără tutun, alcool și vacanțe