in

Se întoarce roata și pentru Italia: 65% dintre tineri vor să emigreze. Vezi țările vizate

Numai 35% dintre tinerii italieni între 18 și 34 de ani și-ar dori să-și poată dezvolta propria carieră profesională în Italia. Restul, 65% dintre ei ar fi dispuși să lucreze în străinătate. Dintre aceștia, 32,6% s-ar muta numai pentru a avea o experiență pe care să o exploateze la reîntoarcerea în Italia, în timp ce 51% s-ar întoarce în Italia în fața unei oferte de muncă validă. În plus, 79% dintre intervievați s-ar muta din Italia numai cu un loc de muncă sigur în țara de destinație, în timp ce numai 20,5% ar pleca fără siguranțe în căutarea unei ocupații.

Acestea sunt principalele aspecte care reies dintr-un studiu efectuat de InfoJobs, platforma de recrutare online, asupra unui eșantion de peste 4.000 de utilizatori.

Studiul a evidențiat că locul de muncă ideal pentru tinerii italieni este în afara Italiei.

Europa rămâne continentul cel mai atractiv: 67% vor să plece îmtr-o țară europeană. Națiunile cele mai râvnite sunt Regatul Unit (41,2%), urmat de Elveția (37,1%), Germania (35,9%) și Spania (35,3%). Dintre tinerii intervievați, 19,3% s-ar transfera în schimb în Statele Unite sau în Canada, iar 5,4% în Australia. 1,5% ar alege Asia, cu o preferință netă pentru Japonia.

Printre motivele care îi determină pe tineri să întreprindă o aventură profesională în străinătate sunt căutarea unui calități mai bune a vieții (57,4% din eșantion) și a unor salarii mai mari (56,6%). Se urmărește și o mai mare meritocrație (41,2%) și un ambient de muncă stimulator și dinamic (32,4%). Neajunsurile cele mai mari de pe piața muncii din Italia sunt, în afara dificultății de a găsi un loc de muncă (pentru 65% dintre respondenți), nivelul redus de retribuire (55,6%) și posibilitățile slabe de creștere profesională (38,9%).

”Deși în ultimii ani au fost implementate cu succes politici menite să crească angajările, din studiul nostru reiese că încă există disparitate între expectativele tinerilor și perspectivele oferite de piața italiană a muncii”, comentează Melany Libraro, CEO la Subito și InfoJobs.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românca Roxana Mărăcineanu este noul ministru al Sportului din Franța

Italian, medic în Austria: ”Mi-am luat licența în România. Am plecat din Italia pentru a fugi de un viitor instabil”