in

Italia, 500 de euro bonus pentru cultură, încep înregistrările

Tinerii de 18 ani din Italia vor trebui să mai aștepte câteva săptămâni pentru a primi de la stat 500 de euro de cheltuit în muzee, cinematografe, librării, teatre și pentru alte consumuri culturale. Între timp, însă, pot face prima mișcare în vederea obținerii acestui dar de ziua de naștere.

Este în sfârșit online www.18app.it, pas obligatoriu pentru bonusul cultură prevăzut de ultima lege de Stabilitate pentru cei născuți în 1998. Vor fi circa 570.000 de beneficiari și cetățenia nu contează, este de ajuns ca tinerii să trăiască în Italia și, dacă sunt străini, să aibă permis de ședere. Așadar, sunt incluși și fiii imigranților.

Contrar celor anticipate în lunile trecute, nu există nicio aplicați de descărcat pe tabletă și smartphone, există doar site-ul web (din punct de vedere tehnic, precizează guvernul, un ”webapp customizat”). Pe 15 septembrie a fost publicată o versiune beta, ce urmează să se modifice și îmbogățească, împărțită în două secțiuni, una pentru furnizorii de servicii culturale, atât fizici cât și online, cealaltă pentru tineri.

Cinematografele, magazinele, organizatorii de evenimente etc. care doresc să adere la inițiativă, permițând să se cheltuiască în propriile lor structuri bonusul cultură, pot acum să se înregistreze prin intermediul site-ului. Tinerii de 18 ani găsesc în schimb instrucțiuni și linkuri pentru a solicita și obține în mod gratuit datele SPID, Sistem Public de Identitate Digitală, indispensabile pentru accesarea bonusului.

Sunt patru așa-numiți ”identity provider” care furnizează datele: Infocert, Poste Italiane, Sielte sau TIM. Procedurile variază, însă în toate cazurile sunt necesare un număr de celular, o carte de identitate sau pașaport valid și legitimația sanitară cu codul fiscal, documente care se poate să fie necesar să se scaneze și să se trimită pe timpul înregistrării.

Odată obținută identitatea digitală, va fi rândul guvernului să crediteze cei 500 de euro. Când? ”Până în octombrie”, a asigurat ieri Palatul Chiggi, amintind că ”bonusul se va putea obține și cheltui începând de la finele lunii viitoare până pe 31 decembrie 2017”.

Elvio Pasca


Citiți și:

Italia: cum se obține și cine are dreptul la scutirea de ”ticket sanitario”

Italia, bonus de 500 de euro persoanelor care adoptă un câine al străzii

Undă verde unei legi care schimbă fața Italiei. Un gest de civilizație în favoarea persoanelor infirme

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia în topul prețurilor pentru gaz și curent, transporturile însă printre cele cel mai puțin costisitoare

Tineri şomeri la nivel record, Italia se plasează pe treptele cele mai de jos în clasamente la nivel european