in

Italia a început duminică dimineața vaccinarea. ”A fost un moment istoric incitant”

La aproape 10 luni după ce primul pacient italian a fost depistat pozitiv pentru noul coronavirus, Italia a vaccinat duminică primii rezidenţi împotriva COVID-19, relatează Reuters.

Trei lucrători din domeniul sănătăţii din spitalul Spallanzani din Roma au fost inoculaţi cu puţin timp înainte de ora 0700 GMT cu vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech. ”Vaccinarea a decurs foarte bine şi a fost un moment istoric incitant”, a declarat pentru televiziunea de stat RAINEWS24 o asistentă de 29 de ani, Claudia Aliverini.

Italia a devenit joi a opta ţară din lume care a depăşit 2 milioane de cazuri înregistrate oficial, şi a raportat 70.909 de decese, cel mai mare număr din Europa şi al cincilea din lume. Lucrătorii din domeniul sănătăţii şi persoanele în vârstă vor fi primele care vor fi vaccinaţi.

Ungaria şi Slovacia şi-au început campaniile de vaccinare sâmbătă, împreună cu alte ţări ale Uniunii Europene care s-au alăturat Italiei duminică. Aproximativ 9.750 de doze au ajuns deja în Italia şi alte 470.000 sunt aşteptate săptămânile viitoare, a declarat ministerul sănătăţii.

Pentru a facilita pocesul vaccinării, vor fi constuite pavilioane temporare de asistenţă medicală, alimentate cu energie solară în pieţele oraşelor din ţară, concepute să arate ca florile de primăvară cu cinci petale, un simbol al primăverii.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Canavese, pentru a se răzbuna pe soție, un bărbat s-a împușcat în cap în timpul unui apel video cu fetița de 6 ani

Cazuri confirmate de infectare cu coronavirus la Consulatul de la Trieste, serviciile consulare SUSPENDATE