in

Italia ar putea micșora perioada de carantină la 7 zile: ”Să nu mai blocăm o țară întreagă”

Italia ar putea lua decizia de a reduce perioada de izolare / carantină obligatorie la 7 zile, de la 14 zile cât este în prezent. Italia ar putea lua astfel exemplul Franței, care a anunțat marți că se pregătește de reducerea carantinei. 

Țările din vestul Europei reanalizează perioada de carantinare a celor sunt infectați, au intrat în contact cu bolnavi de COVID sau care revin din țările „galbene” sau „roșii”. Franța a anunțat marți, 08 septembrie, că pregătește de reducerea carantinei de la 14 la 7 zile în cazul bolnavilor infectați cu coronavirus. Italia i-ar putea urma exemplul la scurt timp.

„Este rezonabil să ne gândim la modificarea perioadei de carantină cu o reducere de la 14 la 7 zile, în absența simptomelor. Să nu mai blocăm o țară întreagă”, spune Matteo Bassetti, Directorul Clinicii de Boli Infecțioase a Spitalului San Martino din Genova, potrivit publicației lacnews24.it.

„Majoritatea oamenilor prezintă simptome în primele 4-5 zile” mai spune specialistul, subliniind că astăzi există foarte multe persoane care „riscă să ajungă în carantină timp de 14 zile când nu este nevoie”.

Franța anunță reducerea carantinei la 7 zile

Franța se pregătește de reducerea carantinei de la 14 la 7 zile în cazul bolnavilor infectați cu coronavirus. Decizia pare că este deja luată, însă ministrul Sănătății, Olivier Veran anunță că va mai dura câteva zile până va fi implementată, dorind să discute cu specialiștii. 

Consiliul științific a dat undă verde pentru a reduce durata izolării de la paisprezece la șapte zile pentru persoanele găsite infectate cu Covid. Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății, Olivier Véran. Acum guvernul va lua câteva zile pentru a „consulta alți experți cu privire la implementarea măsurii”, explică Véran.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șofer român de camion, prins cu nereguli la tahograf, amendat cu aproape 2.000 de euro în Italia

Wizz Air a anunţat inaugurarea unei noi baze, la Catania, și lansarea a cinci noi rute cu preţuri de la 9,99 euro