in

Italia așteaptă peste 50 de milioane de doze, guvernul e sigur că majoritatea italienilor vor fi vaccinați până în vară

Toți italienii care vor dori vor fi vaccinați până în vară, spune ministrul Sănătății Roberto Speranza. ”Trimestul doi al anului va fi decisiv”, spune Speranza, în contextul în care Italia așteaptă peste 50 de milioane de doze.

„Credem că trimestrul următor va fi decisiv pentru vaccinări. De la 1 aprilie începe al doilea trimestru în care ne așteptăm la peste 50 de milioane de doze și ne propunem să ajungem la imunizarea a cel puțin jumătate din populație. Între aceste doze va exista, de asemenea, vaccinul J&J, care este o doză unică. Așadar, la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului ne vom găsi într-o situație în care majoritatea va fi vaccinată”, a afirmat Speranza, într-o emisiune televizată. Deocamdată, rămân înspăimântătoare noile tulpini, spune acesta.

„Dacă se infectează mulți oameni, e clar că va crește curba. Noile tulpini sunt studiate, știința nu are o baghetă magică. Pe lângă varianta britanică există și cea braziliană, într-un procent mai mic, și, de asemenea, cea sud-africană. Trebuie să investigăm. Variantele sunt prezente și reprezintă o nouă provocare, dar trebuie să continuăm cu măsuri foarte riguroase”, a mai declarat ministrul italian al Sănătății, citat de Mediafax.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident din cauza vitezei la Forlì, BMW 320 făcut praf, un român și un bulgar grav răniți

pensionari romania

Românii vor putea lucra până la 70 de ani. Vârsta de pensionare rămâne aceeaşi