in

Italia, ”Case de un euro” – primul contract semnat în Basilicata, la ce trebuie să fie atenți cumpărătorii

Italia, ”Case de un euro” – primul contract semnat în Basilicata, la ce trebuie să fie atenți cumpărătorii. Se vorbește din nou despre fenomenul casei de un euro, odată cu actul de vânzare semnat, care a fost anunțat de municipalitatea Laurenzana din Basilicata, primul din 2023.
Oricât de sugestivă ar fi imaginea unui apartament sau a unei vile vândute cu un euro, înainte de a visa la investiții imobiliare este bine să cunoaștem regulile acestor inițiative menite să populeze satele și orașele mici.
Citește și: Proiect pentru cei care vor să se transfere în Sicilia, până la 10 mai: ”5.000 de euro dacă te muți în sat”

Italia, ”Case de un euro” – primul contract semnat în Basilicata

Laurenzana, în provincia Potenza, primul act din 2023 pentru proiectul ”Case de un euro”
La primărie a fost semnat primul act notarial 2023 al proiectului „Case la 1 euro” (aici regulamentul municipal). „O întâlnire care încununează angajamentul puternic dorit”, explică administrația municipală, „pentru a încerca să stopeze fenomenul îngrijorător al depopulării. În același timp, pentru a putea reamenaja urbanistic centrul orașului.”

Spre deosebire de alte municipalități cu proiecte similare, doar la Laurenzana nu există un depozit de garanție la stipularea contractului tocmai pentru a ajuta și stimula cumpărătorii și a favoriza investiția acestora, evitând formalități birocratice plictisitoare sau cerințe prea stricte.

Proiectul se adresează oricui (cetățeni italieni și străini, întreprinderi, asociații) cu obiectivul de a „reamenaja” clădirile existente, de a le reamenaja, de a reînvia satul vechi prin transformarea lor în noi locuințe private, case de vacanță, pensiuni, ateliere și magazine. În Basilicata, comunele Acerenza, Chiaromonte și Ripacandida propun, de asemenea, inițiative similare.

La ce trebuie să fie atenți cumpărătorii

Culegerea de informații despre comunele care au lansat apeluri pentru case la un euro este un prim pas. Al doilea? Să citiți cu atenție regulamentele municipale. Dacă este adevărat că puteți cumpăra o casă pentru un euro, este la fel de adevărat că, în majoritatea cazurilor, casa trebuie să fie renovată sau trebuie să deveniți rezident al municipalității respective. Peste 50 conform site-ului Case a 1 euro s-au alăturat inițiativei. De la Pignone, în La Spezzino, la satul valdostan Oyace, fără a uita cazul Laurenzana.

sursa: Corriere.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Lista lungă a fugarilor de lux români din Italia: de la Elena Bica la Darius Vâlcov, unde locuiesc acum și cu ce se ocupă

Italia familie nouă copii

Italia, cum se descurcă o familie cu nouă copii: ”Cheltuim în medie 30 de euro pe zi pentru mâncare”