in

Italia, cel mai bun întreprinzător imigrat al anului 2016: afaceri de 2 milioane de euro

Cel mai bun om de afaceri imigrat al lui 2016? Este Madi Sakande, care pe 16 iunie şi-a adjudecat prestigiosul MoneyGram Awards 2016.

Sakande, născut în Burkina Faso, trăieşte astăzi la Calderara di Reno (Bologna). În 2011 împreună cu alţi asociaţi a preluat o firmă istorică din domeniul refrigerării. Cu firma sa, New Cold System Srl, se ocupă de proiectarea, realizarea şi comercializarea de componente pentru refrigerare şi climatizare.

Are 9 angajaţi şi o cifră totală de afaceri de 2 milioane de euro. Este şi profesor şi consultant pentru certificarea CE 303/08 a tehnicienilor şi întreprinderilor. În trecut a fost premiat ca Cel mai Bun Întreprinzător Africa de Africa-Italy Excellence Award. Potrivit juriului, este reprezentantul de excelenţă la toate cele cinci categorii ale Premiului: Creştere, Ocupare a Forţei de Muncă, Inovaţie, Tineri Întreprinzători şi Responsabilitate Socială.

Câştigătorii pe categorii:

Egipteanul Ghapios Garas a obţinut recunoaşterea la categoria Creştere şi Profit. Ghapios are 47 de ani, trăieşte la Buccinasco unde îşi administrează societatea, Simpatico Network Srl, specializată în informatică.

La categoria Tineri Întreprinzători, premiul i-a fost acordat chinezului Sijie Xie, de 26 de ani, care trăieşte la Cinisello Balsamo. Firma sa, Woodhouse, se ocupă de locuinţe şi servicii recreative low-cost pentru studenţii chinezi şi italieni. Sijie oferă servicii de sprijinire a vieţii universitare. Valoarea suplimentară a serviciilor oferite este garantată de puternica vocaţie pentru integrarea tinerilor străini şi italieni în lumea academică.

Premiul MoneyGram Award pentru Inovaţie i-a fost acordat lui Reza Paya, născut în Iran. La Sassari, unde trăieşte acum, a înfiinţat în 2015 ARMnet, un start-up care permite operatorilor să monitorizeze şi să localizeze punctele de intervenţie şi zonele de trecere a reţelelor subterane de telecomunicaţii. Ideea sa a fost evaluată şi finanţată şi de un operator primar al sectorului telecomunicaţiilor care a crezut în proiect.

Pentru categoria Ocupare a Forţei de Muncă premiul MoneyGram i-a fost acordat filipinezului Nestor Malabanan, care trăieşte la Pescara unde îşi administrează lanţul de restaurante Jelnest e Gernor Srl şi Bluefin Srl, din Pescara şi Chieti. Nestor are 35 de angajaţi, dintre care 12 italieni, şi propune o bucătărie gurmet japoneză utilizând materii prime italiene, înainte de toate peşte din Adriatică. Nestor este foarte activ şi în cadrul Asociaţiei Filipinezilor din Italia.

Medalia de aur pentru Responsabilitate Socială a MoneyGram Award a fost adjudecată de Roberto Carlos Falconi Rivero. Născut în Peru, are 34 de ani, trăieşte la Pisa şi este în Italia de la vârsta de 19 ani. A lucrat ani de zile în domeniul asistenţei pentru bătrâni, obţinând o calificare de operator socio-sanitar. În 2012 a deschis cooperativa Ama Ridi Vivi, împreună cu cel mai bun prieten al său, afectat de scleroză multiplă, pe care o administrează cu pasiune şi dedicare.

Premiul Special pentru Artă şi Cultură i-a fost acordat lui Takoua Ben Mohamed, tânără de origine tunisiană fiică a unui refugiat politic, care trăieşte în Italia de la vârsta de opt ani. Astăzi este un ilustrator şi un jurnalist grafic care povesteşte, mai ales prin intermediul cărţii „Woman Story”, întâmplările zilnice ale unei fete cu hijab (vălul parţial) în Italia, exploatând spontaneitatea şi eficacitatea cuvintelor alăturate ilustraţiilor.


Citiți și:

Doi români finaliști la „MoneyGram Award” Italia. Întreprinzătorul anului este însă un marocan

Florin Simon: “Întreprinzătorul anului”, cu o afacere de 19 milioane de euro

MoneyGram Award 2011 Italia: Nelu Mega, premiu pentru afacerea cu cea mai bună creştere din 2011

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Unica ţară mare care înregistrează scădere: salariul orar din Italia micșorat cu 0,5%

”Medicii din Torino mi-au salvat fratele”, Romică risca amputarea piciorului în România