in

Italia cucerește un nou record: prima în Europa la mașini pe cap de locuitor

Cu 62,4 mașini la fiecare 100 de locuitori, Italia se plasează pe primul loc în clasamentul țărilor europene în ce privește rata de motorizare, în fața Germaniei și Spaniei.

Italia cucerește un nou record. Acela de țară cu cea mai mare rată de motorizare din Europa: 62,4 mașini la fiecare 100 de locuitori. Raportul italian dintre autoturisme circulante și locuitori îl depășește pe cel al Germaniei și Spaniei, pe al doilea și respectiv al treilea loc. Datele sunt publicate de Osservatorio Autopromotec, structură de cercetare a Expoziției internaționale a echipamentelor și componentelor auto. Expoziția, în care se va vorbi și despre studiu, se va ține de pe 24 pe 28 mai la centrul expozițional din Bologna.

Datele studiului

Italienii cumpără mai multe mașini. Studiul a înregistrat în perioada 2008-2016 o creștere cu 2,3 puncte a ratei de motorizare, adică a raportului dintre autoturisme și locuitori, față de ultimele date. Indicele a trecut de la 60,1 la 62,4 autoturisme la fiecare 100 de locuitori. După Italia se află Germania (57,7 mașini la fiecare 100 de locuitori), Spania (49,3 la fiecare 100 de locuitori), Franța (47,9 mașini la fiecare 100 de locuitori) și Regatul Unit (47,2 mașini la fiecare 100 de locuitori).

Motivele creșterii

Această rată atât de înaltă și îndepărtată chiar și de a doua națiune din clasament, cu aproape 7 puncte în plus, pare legată de infrastructura carentă a transportului public. Metrourile și autobuzele prost funcționale încurajează italienii să apeleze la mașina privată, creând probleme de spațiu din cauza parcărilor neregulamentare și uneori periculoase. Ca să nu mai vorbim de viața generală a orașului, îngreunată de înrăutățirea calității aerului, poluat cu gaze de eșapament produse de automobile. Din acest motiv Osservatorio Autopromotec subliniază necesitatea – pentru a se limite pagubele – de a supune periodic automobilele la întrețineri și la reviziile obligatorii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Banca Centrală Europeană: ”Numărul șomerilor din zona Euro este dublu față de cât se arată oficial”

Sicilia, a reușit să dispară după ce a forțat un post de control și s-a răsturnat cu mașina. Prins cu analiza ADN