in

Italia, date „îngrozitoare” despre numărul noilor infecţii. Ministrul Speranza: «Un nou lockdown, singura opţiune»

„Avem 48 de ore pentru a încerca să aprobăm o nouă înăsprire a restricţiilor, este vorba de prea mulţi oameni”, este semnalul de alarmă pe care ministrul italian al Sănătăţii l-a dat în cursul zilei de duminică. Roberto Speranza a spus că noile date privind contaminările cu noul tip de coronavirus sunt ”îngrozitoare”.

Sâmbătă, Italia a înregistrat aproape 32.000 de noi contaminări, cel mai mare număr zilnic de la declanșarea pandemiei, și circa 300 de noi decese cauzate de Covid. În total, numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului a ajuns la aproape 39.000.

Un nou lockdown pare a fi singura opţiune pentru a reduce numărul de contaminări şi decese, a spus ministrul, însă există încă îndoieli în legătură cu modul în care ar trebui gestionate şcolile şi îmbunătăţite condiţiile din transportul public, scrie Agerpres.

Săptămâna trecută, guvernul italian condus de premierul Giuseppe Conte a impus restricţii în domeniul afacerilor, ordonând ca restaurantele şi barurile să nu mai primească clienţi după orele 18:00 şi închiderea totală a sălilor de fitness, de cinema şi a teatrelor, în încercarea de a stăvili această resurgenţă accelerată a coronavirusului.

Numeroase oraşe şi regiuni, inclusiv Lombardia, cea mai afectată de pandemie, au interzis de asemenea circulaţia locală pe timpul nopţii.

Premierul Conte a spus în repetate rânduri că vrea să evite o nouă carantină la nivel naţional, care ar afecta şi mai mult economia deja fragilă a Italiei, însă noile restricţii impuse de curând par a fi insuficiente pentru a opri răspândirea virusului.

Duminică, guvernul central s-a întâlnit cu reprezentanţi ai guvernelor regionale şi partidelor de opoziţie. Un decret ce ar putea limita călătoriile între regiuni, impune carantine locale, în zone cu rată mare de contaminare, şi extinde şcoala de acasă este aşteptat să fie anunţat încă de luni dimineaţa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
românca moartă italia

O româncă din Italia a fost găsită moartă în cadă. Femeia era în izolare la domiciliu

Eugen Serbanescu acuzat de DNA

MASCARADĂ PENALĂ împotriva lui Eugen Șerbănescu, fost Consul General la Bologna. Radiografia abuzului DNA, punct cu punct