in

Italia, date reale! Iată câte persoane vaccinate au fost declarate decedate din cauza infecției cu Covid și motivele reale

Analizele efectuate pe baze strict științifice susțin că doar 1% din italienii decedați de COVID în ultimele șase luni erau vaccinați, anunță cotidianul italian Corriere della Sera, citând un studiu medical.

”Cu toate acestea, oamenii ies în stradă pentru a-și revendica dreptul de a nu se vaccina, respingând realitatea faptelor și expunându-se riscului de contagiere”, scrie ziarul italian, citat de g4media.ro.

Un raport publicat marți, 27 iulie, de Institutul Superior al Sănătății din Italia, citat de Corriere, arată că vaccinul este o barieră esențială în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Persoanele decedate de COVID, deși erau vaccinate, erau în vârstă, media acestora era fiind de 89 de ani. În plus, acestea sufereau de boli cronice, precum  cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă și hipertensiune arterială.

”Nu este o surpriză faptul că vaccinurile nu sunt eficiente la un grup mic de oameni, de obicei la persoanele foarte în vârstă și la pacienții cu sistem imunitar slăbit. Este dificil să faci o estimare, dar se poate spune fără urmă de îndoială că vaccinurile au salvat milioane de vieți”, spune Graziano Onder, specializat în geriatrie, unul din autorii studiului.

Virologul Giorgio Palù, membru al Comitetului tehnic științific, susține că varianta Delta e neutralizată suficient de vaccinurile ARNm. ”Ciclul complet al vaccinurilor ARNm (Pfizer și Moderna) protejează în jur de 90%-95% persoanele simptomatice și în proporție de 80% feresc persoanele vaccinate de nevoia spitalizării. Varianta Delta este eficient neutralizată în special de anticorpii induși de vaccinurile ARNm, chiar dacă sunt necesare valori mai mari decât cele necesare pentru a limita tulpina virală originală (tulpina Wuhan)”, susține doctorul.

Până la 21 iulie s-au produs 423 de decese asociate COVID din rândul persoanelor vaccinate inclusiv cu a doua doză. Asta reprezintă 1,2% din totalul deceselor COVID, înregistrate de la 1 februarie, de 35.776 de persoane. Calculele au început  după cinci săptămâni de la startul campaniei de vaccinare din această țară.

De la începutul pandemiei, în Italia au decedat peste 128 de mii de persoane, iar 4,12 milioane s-au vindecat, după ce au fost infectate cu SARS CoV-2.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

PS Siluan, Episcopul Italiei: „Societatea catolică nu are preotese. Soțiile preoților noștri din Italia sunt într-o situație cu totul aparte”

maternitate bucuresti

Lipsă acută de medici ATI în România! Naşteri sistate într-o maternitate din Bucureşti