Menu
in

Italia denunță ”egoismele naționale” și nu introduce controale la frontierele din Spaţiul Schengen

Italia nu va introduce verificări la frontierele din Spaţiul Schengen, afirmă Angelino Alfano, ministrul italian de Interne, denunţând „egoismele naţionale” apărute pe fondul crizei imigranţilor extracomunitari. Declarația vine după ce Suedia și Danemarca au decis să instituie temporar controale la frontiere pentru a stăvili într-o anumită măsură fluxul migrator, fapt care a stârnit noi temeri despre vulnerabilitatea spațiului Schengen.

„Tratatul Schengen este o cucerire a libertăţii pentru Europa şi nu vom face niciun pas înapoi. Italia nu va suspenda Acordul Schengen”, a dat asigurări Angelino Alfano, potrivit site-ului Quotidiano.net.

„Sistemul de distribuire a refugiaţilor nu funcţionează din cauza egoismelor naţionale„, a subliniat ministrul italian de Interne, denunţând măsurile extreme luate de unele ţări europene pentru diminuarea imigraţiei.

Danemarca şi Suedia au anunţat marţi verificări la frontierele din cadrul Schengen, pe fondul valului de imigranţi extracomunitari. Măsuri similare au fost luate anterior de Ungaria, Slovenia, Austria şi Germania.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version