in

Italia extinde de azi obligativitatea certificatului verde în transporturi și la personalul din școli

Obligativitatea certificatului verde este extinsă în Italia începând de astăzi, 1 septembrie. Astfel, certificatul verde devine obligatoriu în transporturi, dar nu și în cel local. Totodată, angajații din școli vor fi obligați, tot din 1 septembrie, să prezinte certificatul verde, anunță Mediafax.

Dacă din 6 august green pass-ul a devenit obligatoriu în restaurante și baruri, spectacole și muzee, de miercuri va trebui folosit și în mijloacele de transport.

Până pe 31 decembrie 2021, certificatul verde trebuie prezentat pe anumite mijloace de transport publice și private. În special, va fi obligatoriu pe avioanele interne, nave și feriboturi pentru transportul între regiuni.

Sicilia este din nou în zona galbenă, revine masca obligatorie la exterior

În plus, green pass-ul va fi cerut pe trenurile Intercity, Intercity Night și High Speed ​​(trenurile regionale sunt, prin urmare, excluse), precum și pe autobuzele care leagă două sau mai multe regiuni.

Pe de altă parte, nu este obligatoriu pentru transportul public local, atât în ​​regiunile din zona albă, cât și în zona galbenă. Aici este prevăzută doar purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Angajații din școli – profesori, portarii, personal tehnic și administrativ – vor fi obligați, tot din 1 septembrie, să prezinte certificatul verde. Numai ”persoanele fragile” vor avea dreptul la teste gratuite plătite de Ministerul Educației.

Pentru toți ceilalți, în absența certificatului verde, după 5 zile de absență nejustificată, se va declanșa suspendarea contractului de muncă și a salariului, conform La Repubblica.

În prima fază, din 1 septembrie până pe 13 septembrie green pass-ul va fi verificat printr-o aplicație, iar după aceea este așteptată o procedură automatizată care să accelereze verificările.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 2.5]
cosmin olaroiu jefuit milano

Antrenorul român Cosmin Olăroiu a căzut pradă unui hoț la Milano, i-a furat un ceas de 18.000 de euro

romanca batuta supermarket Gallarate

Gallarate, a fost prins atacatorul româncei din supermarket: este un italian de 26 de ani