Menu
in

Italia extinde restricţiile pentru cei care vin din România. Conte a semnat decretul

Europenii continuă să aplice restricţii pentru persoanele care vin din România.

Autorităţile din Italia au anunţat că vor prelungi normele sanitare luate deja de o lună, care prevăd obligaţia de izolare pentru 14 zile în cazul persoanelor care vin din România sau Bulgaria.

Decretul semnat de premierul Giuseppe Conte va intra în vigoare luni.

Românii care ajung in Italia vor fi obligați în continuare să se izoleze la domiciliu pentru 14 zile, fiind obligați să completeze la intrarea pe teritoriul statului italian un formular în care declară domiciliul pentru autoritățile sanitare.

În Italia purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile închise, dar și în exterior în intervalul orar 18.00 – 06.00, acolo unde nu se poate respecta distanța de 1 metru.

Discotecile și stadioanele rămân închise, iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanței.

Rămâne interzisă intrarea în Italia a cetățenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladesh, Boznia Herțegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia și Columbia.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, statele europene care, în contextul pandemiei de Covid-19, impun restricţii pentru cetăţenii care vin din România sunt Austria, Belgia, Bosnia Herţegovina, Cehia, Cipru, Elveţia, Danemarca, Estonia, Federaţia Rusă, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Muntenegru, Norvegia, Regatul Ţărilor de Jos, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina şi Ungaria.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version