in

Italia, familiile sărace vor beneficia de 30 de minute de apeluri gratuite pe telefon

Treizeci de minute de apeluri gratuite pentru cei mai săraci. Este una dintre facilitățile prevăzute de noile norme ale Consiliului Autorității pentru Comunicații (AGCOM). Beneficiarii vor fi familii aflate în condiții economice sărace, care intenționează să semneze contracte de telefonie.

„Recunoscând agravarea sărăciei în Italia, în ultimii ani, ordinul semnat astăzi vrea să ofere cele mai largi garanții de incluziune socială, la toate gospodăriile care se încadrează în definiția sărăciei relative a Istat, pentru care venitul anual, certificat de indicatorul de situație economică echivalentă (Isee), este mai mic de 8 112,23 euro”.

Astfel, Autoritatea a extins „la aproximativ 2,6 milioane de gospodării posibilitatea de a profita de facilități, eliminând limitele anterioare care, acces condiționat la prezența în gospodărie de bătrâni peste vârsta de 75, a beneficiarilor de pensii sociale sau de invaliditate sau capilor familiei șomeri “. Prin această decizie, Autoritatea “este încrezătoare că eliminarea restricțiilor și simplificarea procedurilor de acces vor încuraja familiile dezavantajate să utilizeze acest instrument important pentru incluziunea socială”.

Autoritatea subliniază faptul că “în plus față de reducerea prealabilă de 50% a taxei de acces la rețeaua telefonică, prin care beneficiarii instalațiilor plătesc 9,5 euro pe lună în loc de 19, noul sistem de facilitare oferă, de asemenea, 30 de minute apeluri gratuite către toate numerele fixe și mobile naționale “. „Conștienți de importanța accesului la Internet, în scopul includerii eficiente“ AGCOM, de asemenea, a vrut să „asigure că utilizatorii beneficiază de facilitățile posibilitatea de a găsi oferte de servicii de Internet separat de alte servicii.“

Agcom subliniază că “prezența aproape exclusivă pe piață a ofertelor comune de voce și date ar împiedica, de fapt, beneficiarii facilităților să cumpere singurul serviciu suplimentar de acces la Internet de care au nevoie, descurajând în cele din urmă accesul la facilități.

Italia sărăcește: 3 italieni din 10, expuși riscului sărăciei

Record istoric de italieni expuși riscului sărăciei: unul din patru trăiește cu mai puțin de 830 de euro pe lună

Italia o duce tot mai rău: peste 9 milioane de ITALIENI SĂRACI