in

Italia ia măsuri extreme: s-au interzis călătoriile și deplasările în țară, cu excepția cazurilor urgente

Italia a interzis duminică călătoriile în ţară, în încercarea de a încetini răspândirea coronavirusului, datele arătând că alte 651 de persoane au murit din cauza bolii, ridicând numărul total al victimelor la 5.476, relatează agențiile de presă.

Primul ministru Giuseppe Conte a anunţat sâmbătă seara că va bloca toată activităţile de afaceri neesenţiale, după ce măsurile anterioare nu au reuşit să împiedice contagiunea, care a apărut în urmă cu o lună în nordul bogat al ţării, înainte de a avansa lent spre sud.

Detaliile complete ale deciziei lui Conte nu au fost încă publicate oficial, însă, anticipând noua restricţie, ministerele de Interne şi Sănătate au spus că oamenii trebuie să rămână acolo unde se află, cu excepţia cazurilor urgente de afaceri sau de sănătate care îi obligă să se deplaseze în alte oraşe sau regiuni, potrivit News.ro.

Italia a înregistrat mai multe decese decât oricare altă ţară din lume, în timp ce numărul cazurilor confirmate este pe locul al doilea după cel din China. Agenţia pentru Protecţia Civilă a anunţat duminică că numărul cazurilor a crescut cu 5.560, la 59.138.

Cu toate acestea, cele mai recente date au reprezentat o îmbunătăţire faţă de sâmbătă, când numărul morţilor a crescut cu 793, iar numărul cazurilor noi a urcat cu 6.557.

„Nu dorim să depăşim o tendinţă entuziastă sau să supraestimăm, dar în comparaţie cu ieri, există o uşoară scădere a cifrelor”, a declarat Franco Locatelli, şeful Consiliului de sănătate din Italia, care recomandă guvernului.

“Nu trebuie să reducem vigilenţa, trebuie să continuăm cu măsurile luate şi să respectăm instrucţiunile guvernului”, a spus el într-o conferinţă de presă.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Italia, bilanț coronavirus: 651 de morți. ”Cifrele de astăzi sunt mai mici față de cele de ieri. Nu trebuie să lăsați garda jos!”

Raluca Turcan: «Ne luptăm în aceste zile cu răutatea multor semeni la adresa celor întorşi din străinătate»