in

Italia, infracţiunile au scăzut cu 64 la sută, iar violenţele în familii s-au redus cu 43,6 la sută

Infracţiunile au scăzut cu 64% în primele 22 de zile ale lunii martie 2020 faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut. Au scăzut toate tipurile de infracţiuni, începând cu criminalitatea stradală, dar nu şi infracţiunile informatice şi, în special, solicitarea online a minorilor, scrie Corriere della Sera.

Obligaţia de a rămâne acasă presupune mai mult timp petrecut în faţa computerului, iar „pedofilii care folosesc reţelele sociale pentru identificarea victimelor profită de atitudinea tinerilor de aposta o mare parte din viaţa lor publică şi privată, oferind astfel o serie întreagă de date preţioase”.

Serviciile precum WhatsApp, Snapchat, Telegram şi cele de mesagerie sunt alese de pedofili ca „teritorii de vânătoare” unde îşi caută potenţiale victime.

Sunt în creştere şi tentativele de înşelătorie electronică, respectiv strângerile false de fonduri sau site-urile false pentru vânzarea de măşti şi produse sanitare. În schimb, violenţele în familii s-au redus cu 43,6 la sută.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Jaf la achiziții în criza coronavirus, guvernul Orban plătește unei firme obscure 11,5 milioane de euro pentru măști la preț triplu

Românii care au venit cu avioanele din Italia, acuzați că au infectat Suceava. ”Din 150, doar 20 au spus adevărul, că vin din Italia”