Menu
in

Italia, îngrijorare în privința apariției unor cazuri suspecte de hepatită la copii, unul a avut nevoie de transplant

Italia, îngrijorare în privința apariției unor cazuri suspecte de hepatită la copii, unul a avut nevoie de transplant.

Până pe 21 aprilie, cel puțin 169 de copii au contractat hepatită de cauză necunoscută într-o duzină de țări occidentale, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Două treimi din infecțiile hepatice au fost raportate în Marea Britanie de la începutul lunii aprilie. Restul sunt răspândite în mai multe țări europene, de la Norvegia până în România și SUA. 

Între timp, numărul cazurilor de hepatită acută de origine neclară la copiii din Italia a crescut la 11 până duminică, a informat presa italiană

Potrivit OMS, mulți dintre copiii afectați acum au avut niveluri mult crescute de enzime hepatice și icter. Potrivit OMS, 17 copii au avut nevoie de un transplant de ficat și cel puțin un copil a murit. Adenovirusurile au fost găsite la 74 de pacienți. Cu toate acestea, OMS a subliniat că aceste viruși provoacă de obicei doar simptome mai ușoare, cum ar fi bolile respiratorii.

O posibilă legătură cu pandemia corona trebuie acum examinată. Pentru OMS, este de imaginat că copiii sunt acum mai sensibili la adenovirusuri, deoarece acești agenți patogeni s-au transmis mai puțin în timpul pandemiei. În plus, este investigată ipoteza că infecțiile duale cu adenovirusuri și virusul corona joacă un rol. OMS exclude hepatita ca efect secundar al vaccinărilor Covid: marea majoritate a tinerilor pacienți cu hepatită nu sunt vaccinați.

Italia, îngrijorare în privința apariției unor cazuri suspecte de hepatită la copii

Doi copii, în vârstă de unsprezece și cinci ani, au fost internați în orașul Lombard Bergamo, cu infecții hepatice. Copilul mai mare a fost supus unui transplant de ficat, scrie și presa internațională.

Autoritățile sanitare italiene vor să verifice dacă numărul cazurilor de hepatită acută la copii a crescut față de anii precedenți. Experții italieni au exclus, de asemenea, o legătură între vaccinurile anti-Covid și cazurile de hepatită acută. Niciunul dintre copiii diagnosticați cu boală în ultimele zile nu a fost vaccinat împotriva coronavirusului, a informat Asociația Medicală Italiană.

Între timp, starea unui băiețel de patru ani care a fost internat la spitalul „Bambino Gesu” din Roma din cauza unei hepatite acute în urmă cu câteva zile s-a îmbunătățit. Un transplant de ficat nu este necesar, starea copilului se îmbunătățește constant, au spus medicii.

Autoritatea sanitară a UE ECDC se va ocupa, de asemenea, de această problemă marți. Pe lângă cazurile neobișnuite de hepatită la copii, o conferință de presă tratează și despre Covid-19 și salmonella în produsele din ciocolată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version