in

Italia, îngrijorată după explozia de îmbolnăviri din ţara noastră: «Poate deveni o ameninţare pentru toată Europa. Vin mulţi muncitori din România»

Numărul tot mai mare de îmbolnăviri cu Covid-19 din România intră în atenţia presei din Italia. Il Messaggero scrie că ţara noastră riscă să devină Brazilia Europei din cauza numărului mare de contaminări cu coronavirus.

Jurnaliştii italieni fac referire la faptul că sâmbătă s-au anunţat 899 de cazuri de contaminare, subliniind că această cifră îngrijorează ţările din Balcani şi Uniunea Europeană, transmite News.ro.

„Oficial sunt 36.000 de cazuri de Covid-19, dar în realitate numărul ar putea fi mult mai mare. Situaţia din ţară este complicată de decizia Curţii Constituţionale în baza căreia autorităţile nu pot impune carantina sau izolarea”, notează sursa citată.
Pentru Il Messaggero, România, principalul stat din Balcani atât ca extindere geografică, cât şi ca dimensiune a diasporei, poate deveni o ameninţare pentru toată Europa.

„Numărul de contaminări îngrijorează în mod special ţări precum Italia, Germania sau Franţa, cu care există importante relaţii economice şi unde vin mulţi muncitori din România”, scrie publicaţia italiană.

Deşi la un moment cazurile au scăzut, totuşi problemele au reapărut, iar România este printre cele mai afectate ţări, alături Kosovo şi Bosnia- Herţegovina, susţin jurnaliştii.

Epidemiologul Paolo Bonanni, profesor de igienă la Universitatea din Florenţa, a afirmat că este îngrijorat de focarele din Spania, România şi Franţa. El a subliniat că este în specificul anumitor ţări să nu accepte niciodată o politică de închidere şi distanţare. „Măsurile de prevenţie sunt aceleaşi în întreaga lume: spălatul pe mâini, distanţarea, folosirea măştii în spaţiile închise”, a spus el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premierul Giuseppe Conte a reușit să obțină 209 miliarde de euro pentru Italia: “Suntem mulțumiți”

Badante și menajere din România, îngrijorare în Italia: „Familiile italiene riscă”