in

Italia ia în calcul să IMPUNĂ masca de protecţie la exterior

Italia ia în considerare noi măsuri pentru a evita o creştere a infecţiilor cu Covid-19 în perioada sărbătorilor, au informat duminică ziarele locale, pe fondul îngrijorărilor legate de răspândirea variantei extrem de contagioase Omicron, anunță Reuters. Masca de protecţie ar putea deveni obligatorie la exterior.

După ce va avea o întâlnire cu miniştrii pe 23 decembrie, premierul Mario Draghi ar putea impune celor vaccinaţi obligaţia de a prezenta un test negativ pentru a putea merge în locurile aglomerate, inclusiv discoteci şi stadioane, a informat cotidianul Corriere della Sera.

Ar putea fi necesare şi teste negative pentru a intra în cinematografe şi teatre, pe lângă purtarea măştilor în aer liber.

Italia a intrat ÎN ZONA ROȘIE! Carantina OBLIGATORIE pentru persoanele NEVACCINATE, minim 10 zile

Conform regulilor actuale, persoanele care au fost vaccinate sau s-au recuperat recent după boală au acces liber în interiorul barurilor şi restaurantelor, muzeelor, cinematografelor, cluburilor şi la evenimente sportive.

Italia, unde vaccinarea este deja obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, personalul şcolilor, poliţie şi armată, ar putea extinde obligaţia de vaccinare pentru toţi lucrătorii din ianuarie, a mai scris Corriere della Sera.

Institutul Naţional de Sănătate (ISS) a precizat, sâmbătă, că varianta Omicron se răspândeşte rapid în Italia, cu noi cazuri identificate în nordul şi sudul ţării. Până acum au fost identificate în total 84 de infecţii.

„Unele măsuri, cum ar fi obligativitatea purtării măştilor chiar şi în aer liber, ar putea fi luate în curând”, a declarat pentru ziar Franco Locatelli, unul dintre principalii consilieri ştiinţifici ai guvernului.

Italia, prima ţară occidentală care a fost afectată puternic de pandemia de Covid-19 la începutul anului trecut, a înregistrat o creştere a numărului de noi infecţii şi decese în ultimele săptămâni, dar numărul zilnic de cazuri rămâne cu mult sub alte ţări europene, cum ar fi Marea Britanie şi Germania.

La începutul acestei săptămâni, Roma a prelungit starea de urgenţă Covid-19 până la 31 martie şi a decis că toţi vizitatorii din ţările UE trebuie să facă un test înainte de plecare.

Sâmbătă, 18 decembrie, Italia a înregistrat peste 28 de mii de cazuri de infectare cu coronavirus și 123 de decese.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
omicron Italia

Record de infectări în Italia, Omicron începe să crească

control frontiera

Circa 13.000 de români fără vaccin sau test PCR la frontieră, băgați în carantină