Menu
in

Italia, măști obligatorii la locul de muncă cel puțin până în iunie, în interior și în aer liber

Masca rămâne obligatorie la muncă. Situația incredibilă în Italia: deși măștile nu mai sunt obligatorii, conform decretului guvernului, sindicatele au insistat ca acestea să fie folosite în continuare de lucrători, în interior și în exterior.

Este vorba despre extinderea unui protocol de siguranță Covid de anul trecut, convenit de guvern cu partenerii sociali.

Masca rămâne obligatorie la muncă

Masca rămâne obligatorie la locul de muncă. Summitul din 4 mai – la care au participat partenerii sociali, Inail și ministerele Muncii, Sănătății și Dezvoltării Economice – s-a încheiat cu o confirmare a protocolului lansat în urmă cu un an.

Se va rediscuta în iunie, dar momentan regulile rămân aceleași la locul de muncă. Protocolul din 6 aprilie 2021 prevede că folosirea măștii este obligatorie „ în toate cazurile de partajare a mediului de lucru, în interior sau în aer liber”.

În plus, întotdeauna așa cum se prevede de normele deja în vigoare, echipamentul individual de protecție trebuie să fie asigurat de către angajator. Rămân valabile și regulile de salubrizare și gestionarea spațiilor conform siguranței sănătății.

Italia, noi măsuri de relaxare: ADIO măștii în magazine și restaurante, s-a scos obligativitatea certificatului verde

Cererea sindicatelor

Confirmarea protocolului a fost solicitată cu voce tare de către sindicate, care au salutat decizia luată la summit, scrie fanpage.it.

„Este bine să menținem valabilitatea Protocolului așa cum este în toate părțile sale și considerăm că este util să facem o verificare ulterioară în iunie – comentează secretarul confederal al CGIL, Francesca Re David – este important ca astăzi atât Inail, cât și în discursul lor, Ministerul Sănătății au reiterat că riscurile de Covid sunt încă prezente. Din păcate, pandemia nu s-a încheiat încă ”.

„Vor fi necesare unele actualizări cu privire la măsurile particulare luate în cea mai gravă perioadă a pandemiei, dar protocolul pentru protecția lucrătorilor împotriva contagiilor rămâne valabil – explică secretarul confederal al Uil, Ivana Veronese – măștile vor fi furnizate în continuare. de către angajatori ca dispozitiv individual de protecţie şi trebuie respectate şi celelalte măsuri prezente. Consiliile de întreprindere sau comitetele teritoriale şi sectoriale vor juca în continuare un important rol activ ”.

Este posibil să se extindă

În orice caz , se vorbește despre o revizuire a protocolului până în iunie , chiar dacă încă nu există o dată stabilită în calendar. Este posibil ca protocolul să rămână în vigoare cel puțin până pe 15 iunie, dată până la care expiră majoritatea celor mai recente restricții încă în vigoare, inclusiv obligația de a masca în interior într-o serie de activități și cerința de vaccinare a persoanelor peste 50 de ani (și unele categorii).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version